::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin, Modern Mezbahalara Kavuşuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce Mersin'de sağlıksız koşullarda kesim yapılan mezbahaların yerine hijyenik, sağlıklı ve modern mezbahaları bir bir hizmete açmaya ve modernizasyonunu gerçekleştirmeye devam ediyor.
Mersin, Modern Mezbahalara Kavuşuyor
Haber Giriş:
13 Ocak 2017 Cuma 15:39

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce Mersin’de sağlıksız koşullarda kesim yapılan mezbahaların yerine hijyenik, sağlıklı ve modern mezbahaları bir bir hizmete açmaya ve modernizasyonunu gerçekleştirmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre , bünyesinde işletme onayı alarak faaliyet gösteren Tarsus Mezbahası’ndan sonra Yakaköy, Silifke ve Çamlıyayla Mezbahası’nı da Mersinlilerin hizmetine sundu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerine hizmet verecek olan Yakaköy Mezbahası’nın yapımı tamamlandı. 540 m2’lik alanı ile hizmet veren ve günlük 40 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvan kesimi kapasitesine sahip Yakaköy Mezbahası, modern ve son teknoloji sistemleri ile Mersinlilerin hizmetine açıldı.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim hatlarının ayrı ayrı yer aldığı Yakaköy Mezbahası’nda 400 m3 alana sahip günlük 35 ton kırmızı et kapasiteli 4 adet soğuk hava odası, 120 m3 alana sahip günlük 4 ton depolama kapasiteli 2 adet sakatat soğuk hava odası, 30 m3 alana sahip günlük 2,5 ton kapasiteli -40 ºC ve 165 m3 alana sahip günlük 10 ton kapasiteli -18 ºC’lik şoklama odaları bulunuyor. Mezbahada ayrıca 5 sakatat odası da hizmet veriyor.

Modern ve hijyenik sistemlerle donatılan Yakaköy Mezbahası’nda hayvan hakları ve refahına uygun olarak hazırlanan padoklarda bekletilen hayvanların kesimleri, resmi veteriner hekimler tarafından kulak küpesi, nakil belgesi ve pasaport kontrolleri yapıldıktan sonra kesim öncesi hijyenik koşullarda ve havada yapılıyor. Tüm işlemlerinin monoraylar ile gerçekleştirildiği ve usulüne uygun olarak damgalanan etler, frigofirikli et nakil araçları ile et satış yerlerine naklediliyor. Mezbahada ayrıca kesim sonucu açığa çıkan atık suyun temizlendiği bir arıtma tesisi de bulunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Yakaköy Mezbahası’nın yanı sıra yine son teknoloji kesim ve muhafaza sistemlerine sahip olan Silifke ve Tarsus Mezbahaları da büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi faaliyetleri ile hizmet veriyor.

Modern ve hijyenik mezbahaları Mersinlilerin hizmetine kazandırmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mart ayında faaliyete geçmesi planlanan Gülnar Mezbahası’nın ise modernizasyon çalışmaları devam ederken, Erdemli Mezbahası inşaatının ise yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Anamur ve Mut İlçelerine yapılacak mezbahalarla ilgili çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17