::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin'de Onkoloji Hastanesi hizmete girdi

Onkoloji Hastanesinin Açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Katılımı ile Gerçekleştirildi
Mersin'de Onkoloji Hastanesi hizmete girdi
Haber Giriş:
14 Mart 2020 Cumartesi 09:51

Onkoloji Hastanesinin Açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Katılımı ile Gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Vali Ali İhsan Su ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademik personel ile davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay programda yaptığı konuşmasında Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugün açılışı gerçekleştirilen Onkoloji Hastanesi gibi nice hizmetleri Mersin ile buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay: “2002 yılından Bu Yana Mersin’e 35,5 Milyar TL Üzerinde Yatırım Yapıldı”

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

BAŞTARAFI 1’DE-Konuşmasını Mersin’e yapılan yatırımlara değinerek sürdüren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, 2002 yılından bu yana Mersin’e 35,5 milyar TL üzerinde yatırım yapıldığını kaydederek; “Bugün 56 binden fazla yükseköğretim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehrimize Tarsus Üniversitesini kurduk. Mersin’deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit ve gazi yakınlarımıza ve engellilerimize 4 milyar TL destek verdik. Mersin’e 241 kilometre bölünmüş yol yaparak toplam bölünmüş yol uzunluğunu 519 kilometreye çıkarttık. Akdeniz sahil yolunun Mersin kısmını oluşturan 227 kilometrelik kesiminin yarısından fazlasını 8 köprü, 11 tünel ve 2 viyadükle birlikte tamamlayarak trafiğe açtık. Mersin’e iki yat limanı kazandırdık, Aydıncık’ta yeni bir yat limanı yapmak için de çalışmalara başladık. 12 ar-ge ve 1 tasarım merkezinin yanında Mersin’e 2 teknopark kazandırdık. Mersinli yatırımcılarımızı yatırım teşvikler ile destekleyerek 35 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. Sanayicimizin taleplerine kulak vererek Mersin’e 3 yeni organize sanayi bölgesi kurduk.” dedi.

Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesi ile birlikte, bölgesel bir tarım hamlesi de başlamış olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay; “Mersin, toplam bakliyat ihracatının yüzde 85’ini, narenciye ihracatının ise yüzde 35’ini tek başına üstlenen bir şehrimizdir. Bu potansiyeli ve hâlihazırda var olan tarımsal üretimi yeni kurulacak organize sanayi bölgesi ile katma değere dönüştürmek için çalışacağız. Önümüzdeki 5 yıl içinde burada 100 yatırımcı ve 10 bin çalışana ev sahipliği yapacak bir üretim alt yapısı oluşmasını planlıyoruz. Diğer taraftan tarım alanında Mersinli çiftçilerimize toplamda 1,7 milyar liralık tarımsal destek verdik, bölgenin bereketini tarım destekleriyle artırmaya devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasına ilimize yapılan sulama yatırımlarına değinerek devam eden Oktay; “Mersin geçtiğimiz yıl 81 il içinde en fazla sayıda fidanı toprakla buluşturduğumuz şehrimiz oldu. Toplam 1,9 milyon dekar alanda çalışma yaparak 339 milyon adet fidana hayat verdik. Mersin’de hem yeşili koruduk hem de TOKİ vasıtasıyla 4 bin 185 adet konut inşa ettik. Bu yıl 2 bin sosyal konut daha inşa ediyoruz. İlimizde 2002-2019 yılları arasında bin 276 biten, 265 devam eden olmak üzere toplam bin 541 proje için 15 milyar TL harcama yapılmıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Hastaneler Hem Hizmet Kalitesi Hem de Sağladığı Fiziksel İmkânlar Bakımından Dünyanın En İyileri Arasındadır”

Mersin yeşili, ticareti, turizmi, tarımsal üretimi ve liman işlem hacmi ile Türkiye’nin Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı olmaya devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; “En büyük atılım alanlarımızdan biri olan sağlık alanında yaptığımız hastaneler hem hizmet kalitesi hem de sağladığı fiziksel imkânlar bakımından dünyanın en iyileri arasındadır. Bugün hastanelerimiz sadece şifa arayan vatandaşlarımız için değil, refakatçiler ve hastane çalışanları için de en iyi seviyede konfor sunmaktadır. Tüm sağlık tesislerimiz geniş otopark alanları, son teknoloji medikal cihazlar, verimli enerji sistemleri ve otomasyona kadar her konuda yüksek standartlarda tasarlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Sözlerine ilimizdeki sağlık yatırımlarına değinerek devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mersin’e 2 bin 189 yataklı 13 hastanenin yanı sıra 37 de sağlık tesisi inşa edildiğini belirterek; “Ülkemizin ilk şehir hastanelerinden birisi olan Mersin Şehir Hastanesi’ni 3 yıl önce hizmete aldık ve Cumhurbaşkanımız Mersin’e gelerek bizzat açılışını gerçekleştirdiler. Tarsus Devlet Hastanesi ve Anamur Devlet Hastanesi’nin yapımı devam ediyor, onları da bu yıl içinde tamamlayıp Mersin’e kazandırıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Onkoloji Hastanemiz de ileri teşhis ve tedavi teknolojilerine sahip cihazları, gelişmiş laboratuvarları ve sizler gibi alanında uzman doktor ve sağlık personelleri ile vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini verecektir. 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli hastanemiz sadece Mersin’in değil çevre illerin de ihtiyacını giderecektir. Milletimizin kaliteli sağlık hizmetine vaktinde ve kolayca erişmesi; bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir hayat tarzını benimsemesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bunun için doktorlarımızı, hemşirelerimizi ve diğer tüm sağlık personelimizi en iyi şekilde yetiştirmek için Yükseköğretim Kurulumuz fakültelerde sürekli iyileştirme çalışmaları yürütüyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin Mersin’e ve Mersinlilere hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Vali Ali İhsan Su ise ilimizde her alanda çok önemli yatırımların gerçekleştirilmeye devam ettiğini kaydederek başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilimizdeki yatırımlara çok ciddi anlamda katkı sunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a teşekkür etti. Vali Su sözlerinin sonunda Onkoloji Hastanesinin hayırlı olmasını temenni etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da son 3 yılda özellikle Mersin Üniversitesi’nin birçok yatırımı hayata geçirdiğini ifade ederek; “Özellikle kanser hastalarımızın diğer illere nakledilmesinde yaşanan sorunlar, Mersin'in sağlık ile ilgili en önemli problemlerinden biriydi.  Bu çerçevede 2 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 70 milyon TL ödenek ile Onkoloji Hastanemizi tamamladık.” ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında Mersin'de sağlık alanında son üç dört yılda çok önemli gelişmenin olduğunu kaydeden Elvan, konuşmasında; “Günlük 11 bine yakın poliklinik hizmeti veren Şehir Hastanemizde hasta memnuniyeti yüzde 98 oranında. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ise modern ekipmanlarıyla nitelikli ve vasıflı öğretim üyeleri ile günde yaklaşık 4 bin kişiye poliklinik hizmeti vermeye devam ediyor. Mersin, bu bölgenin en önemli sağlık merkezleri konumu haline gelmiş durumda. Mersin’i önümüzdeki yıllarda sağlık alanında çok daha iyi noktalarda göreceğiz. Özellikle sağlık turizmi açısından çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Sağlık turizmi çerçevesinde çok sayıda hastanın yurtdışından ilimize geldiğini göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın da bir konuşma yaptığı programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Onkoloji Hastanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından hastaneyi gezerek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, hastanede vatandaşlara verilecek sağlık hizmetleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17