::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin'de Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' münasebetiyle Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Farkı Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü' temasıyla düzenlenen yürüyüş, Vali Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su'nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Mersin'de Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü
Haber Giriş:
04 Nisan 2018 Çarşamba 09:14

‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ münasebetiyle Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Farkı Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü’ temasıyla düzenlenen yürüyüş, Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin Oteli önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşe Zeliha Su’nun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve otizmli öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından, otizmli öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterileri katılımcıların büyük beğenisini topladı. Renkli anların yaşandığı etkinlikte, tüm katılımcılar mavi renkli  balonları gökyüzüne bırakarak otizme dikkat çekti.

Etkinliğin ardından programı takip eden basın mensuplarına bir açıklama yapan Zeliha Su, otizmin bir hastalık değil, sadece bir farklılık olduğunun altını çizerek, otizmli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için ilimizde yürütülen çalışmaların sürdürülmeye devam edeceğini ifade etti ve etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.(kaynak:Mersin Valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google