::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersinliler Büyükşehir İle Huzurlu Bir Bayram Geçirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilerin huzurlu ve rahat bir bayram geçirebilmeleri amacıyla Ramazan Bayramı süresince tüm çalışmalarına ara vermeden devam etti
Mersinliler Büyükşehir İle Huzurlu Bir Bayram Geçirdi
Haber Giriş:
30 Haziran 2017 Cuma 17:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilerin huzurlu ve rahat bir bayram geçirebilmeleri amacıyla Ramazan Bayramı süresince tüm çalışmalarına ara vermeden devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin görevli ekipleri, bayram süresince 7/24 çalışarak, vatandaşların karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçti.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen taleplere de en kısa sürede yanıt vererek, karşılaştıkları sorunları kısa sürede çözdü.

Bayramda ulaşım ücretsiz gerçekleştirildi

Mersin genelinde hizmet ağını genişleten Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilerin ulaşımını bayram süresince ücretsiz olarak gerçekleştirebilmelerini sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz servis araçları da mezarlık ziyaretleri için bayram tatili boyunca vatandaşların hizmetinde oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bayram süresince toplu taşımaları ücretsiz olarak gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan Salih Uygun, “Belediye otobüslerinin yenilenmesine de çok sevindik. Yenilenen kaptanlardan da memnunuz ve özellikle kadın kaptanlar çok mütevazi ve saygılı davranıyor. Bir de yaşlı olanlar gerçekten müşteriye daha saygı ile yaklaşıyor. Gerçeği söylemek lazım ki şoförlerin yüzde 90’ı çok iyi. Çok memnunuz. Kibar ve efendice davranıyorlar. Özellikle engellilere çoğu zaman kaptan kalkıp yardım ediyor” dedi.

Bayram boyunca belediye otobüslerinin ücretsiz olması hakkında konuşan Hamit Kaya, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini genellikle kullanıyorum. Bayram süresince otobüslerin ücretsiz olmasından dolayı Belediyemize teşekkür ediyorum. Sadece bayram dolayısıyla ücretsiz olduğu için değil, Silifke, Erdemli, Taşucu, Kızkalesi’ne kadar da böyle bir ulaşım sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın şahsına da teşekkür ediyorum. Mersin’de görmek istediğimiz, özlediğimiz, bir tablo bu. İnşallah başarılarının devamının gelmesini de diliyoruz” diye ifade etti.

Çağrı Merkezi, bayramda da sorunları dinledi

7/24 görevi başında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi, Ramazan Bayramı boyunca toplam bin 570 çağrıya cevap verdi. Büyükşehir Belediyesi’nden istek ve talepte bulunanlar, tespit edilen olumsuzluklar hakkında şikâyette bulunmak isteyenler bayram süresince 444 2 153 numaralı telefonu arayarak istek, talep ve şikâyetlerini iletebildi. Çağrı Merkezi’ne gelen çağrılar arasında en çok şikâyetin gürültüden dolayı yapıldığı da tespit edildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı süresince meydana gelen kurtarma ve yangın vakalarında vatandaşların yanında olmaya devam etti. 7/24 her koşulda vatandaşların hizmetinde olan ekipler 15 bin 620 km2 alan dahilindeki 33 hizmet noktası sayesinde Anamur’dan Tarsus’a kadar olan tüm ilçeler ve Mersin merkezde yaşanan olaylara anında müdahale edebildi. Türlü afet ve tehlikeye karşı gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram boyunca vatandaşın en zor zamanında yanlarında olmayı sürdürdü.

Mersin halkına daha ucuz ve kaliteli ekmek sunan MER-EK Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, bayramda da Mersinlilere hizmet vermeye devam etti. Ekmek büfeleri Ramazan Bayramı boyunca sabah saat 6.30 ile 11.30 saatleri arasında ve öğleden sonra 14.30 ile 18.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam etti. Bu sayede Büyükşehir’in ekmekleri bayramda da Mersinlilerin sofralarında yerini aldı.

Bayramda mezarlıklar çiçeklerle doldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, arife günü ve Ramazan Bayramı boyunca Mersin genelinde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlara çiçek, su, lokum, kolonya ve bayram şekeri dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi, arife günü ve bayram süresince mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara kaybettikleri yakınlarının mezarlarına dikmeleri için begonya, horoz ibiği ve vinka türü çiçeklerden yaklaşık 100 bin adet dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mezarlık girişlerinde kurulan stantlarda dağıtılan çiçek fidelerini alan vatandaşlar, yakınlarının kabirlerine ekti. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çiçek dağıtımı bayram sonuna kadar devam etti.

Aynı zamanda Ramazan Bayramı boyunca mezarlık ziyaretini yapmakta zorlanan yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlar golf aracı hizmeti ile mezarlık ziyaretlerini rahat bir biçimde gerçekleştirebildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler vatandaşların Ramazan Bayramı tatilini en iyi şekilde geçirmeleri maksadıyla denetimlerine ağırlık verdi. Arife gününden, bayramın son gününe kadar aralıksız çalışarak halkın huzuru, sağlığı, refahı ve esenliği için gerekli tüm önlemleri alan ekipler, 200 personeli ile 7/24 çalıştı. Zabıta ekipleri bayramda toplam 753 işyeri, 864 toplu taşıma aracı denetleyerek, seyyar satıcı ve dilencilere yönelik uygulamalar yaptı. Ayrıca hal ve otogarlarda da gerekli denetim ve kontrollerini devam ettiren ekipler sayesinde vatandaşlar Mersinlilerin huzurlu bir bayram geçirebilmelerini sağladı.(kaynak: Mersin Büyükşehir Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google