::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MESKİ GELECEĞİN RESSAMLARINI ARIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında, “Su ve İklim Değişikliği” konulu ödüllü resim yarışması düzenliyor
MESKİ GELECEĞİN RESSAMLARINI ARIYOR
Haber Giriş:
08 Şubat 2020 Cumartesi 09:39

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi, su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin arttırılması ve tasarrufa dikkat çekerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılabilmesi için “Su ve İklim Değişikliği” konulu ödüllü resim yarışması düzenliyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen “Su ve İklim Değişikliği” konulu resim yarışması ile  su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su ve doğa, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konulara dikkat çekilecek.

Yarışmaya katılım şartları açıklandı

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen ödüllü resim yarışmasına 05-08 ile  09-13 yaş grubu aralığında bulunan öğrenciler katılabilecek. Resimler suluboya, pastel boya, guaj, karakalem, yağlıboya gibi istenilen yöntem ile oluşturulabilecek.  Resim çalışmaları 35x50 cm ölçü boyutu üzerine çalışılacak. Resim çalışmalarının ön yüzü üzerinde katılımcının ismi ve imzası kesinlikle bulunmayacak.  Ancak, her resim çalışmasının arka sayfasında katılımcının adı soyadı, açık adresi, ulaşılabilecek telefon numarası, okul adı, sınıfı, yaşının bulunması zorunlu bulunuyor.

Dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Yeşil jüri başkanlığı yapacak

Su ve iklimle ile ilgili işlenebilecek  her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla MESKİ tarafından düzenlenen yarışmada, su kaynaklarının bilinçli ve verimli kullanılması,  su ve çevrenin temiz kalması, atıksu konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Yarışma kapsamında gönderilen resimler, 116 sergi açan, 297 karma ve yarışma sergisine katılan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller alan dünyaca ünlü sanatçı  Ahmet Yeşil’in başkanlığında  oluşturulan bir seçici kurul (jüri) tarafından değerlendirmeye alınacak.

Katılımcıların, 13 Mart 2020 tarihi mesai bitimine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne çalışmalarını göndermesi veya elden teslim etmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilecek çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Sergiye uygun olan resimler Kongre Merkezi’nde sergilenerek, ödül alan katılımcılar www.meski.gov.tr adresli web sitesinde ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün sosyal paylaşım platformlarında yayınlanacaktır.

Yarışmaya katılmak isteyenler, detaylı bilgi için www.meski.gov.tr adresini ziyaret ederek duyurular kısmında teknik şartnameye ve koşullara ulaşabilir.

Paylaş:  Facebook Twitter Google