::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meski Gezici Laboratuvar Aracı Yoğun İlgi Görüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı Mersinli vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor.
Meski Gezici Laboratuvar Aracı Yoğun İlgi Görüyor
Haber Giriş:
28 Mayıs 2018 Pazartesi 00:42

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı Mersinli vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor.

 

Hayata geçirilen altyapı yatırımları ile Türkiye’nin en kaliteli sularından birini Mersinlilerin musluklarına ulaştıran MESKİ, Berdan Baraj Gölü’nün korunmasına yönelik faaliyetler, altyapı projeleri ve yüksek teknoloji arıtma tesisleri ile Türkiye’nin en kaliteli içme sularından birini Mersinlilerin musluklarına ulaştırıyor. Berdan Gölü’nden ve il genelindeki yerüstü ve yeraltı  kaynaklarından vatandaşların musluklarına ulaşana dek suyun tüm değerleri ve geçtiği aşamalar 24 saat izleniyor. Şehrin su güvenliğinin sağlanması ve korunması açısından büyük bir öneme sahip olan Merkez Su Analiz Laboratuvarının yanı sıra MESKİ makina parkına kazandırılan Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı, Mersin Büyükşehir sınırları içerisinde 12.12.2017 tarihinden itibaren 70 ilköğretim okulu ve 43 lisede yaklaşık 3000 öğrencinin katılımıyla içme suyu analizleri, içme suyunun kalitesi ve kullanımı ile ilgili bilgilendirmeler yapmıştır. Buna ek olarak camilerde, pazar yerlerinde, vatandaşların adreslerinde ve kontrol noktalarında su analizleri yaparak hem musluklara ulaştırılan suyun kalitesi korunmakta hem de sürdürülebilirliğin sağlanması açısından yeni çalışmalar gerçekleştirmektedir.

 

Gezici Su Analiz Laboratuvar aracını bünyesine katan MESKİ içme sularını yerinde ve hızlı bir şekilde analiz etmeye başlamıştır. MESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığına bağlı Laboratuvar analiz ve teknik ekibi, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerde, okullarda ve ibadethanelerde içme sularını yerinde inceleyerek analizini gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda birçok özel ve devlet okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği araçta, Laboratuvar görevlileri tarafından içme suyu parametreleri hakkında araç içerisinde analiz süreçleri anlatılarak bilgilendirme yapılmıştır. Öğrenciler Gezici Su Analiz Laboratuvarı içerisinde gerçekleştirilen analizleri ilgiyle takip etmektedir. Gezici Su Analiz Laboratuvar aracının diğer bir durağı ise Mut İlçesiydi. Mut ilçesindeki , Karacaoğlan Meydanında ve semt pazarında içme suyu numunelerinin yerinde analizleri gerçekleştirilerek vatandaşlara, içme suyunun kalitesi ve kullanımı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Pazar alışverişi yapan vatandaşlar Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracına yoğun ilgi gösterdi. MESKİ’nin hizmeti vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanarak taktir topladı.

 

 MESKİ Genel Müdürlüğümüzün mahallelerden, camilerden, okullardan  içme suyu numuneleri alarak yerinde analiz yapmasının onları bizleri son derece memnun  ettiğini ifade eden vatandaşlar, “Gezici su analiz laboratuvarını inceledik. Yapılan analizleri yerinde görme fırsatı bulduk. Sularımızın kalitesinin takip edildiğini bilmek bizleri çok sevindirdi. Bizlere bu imkânı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine çok teşekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. (kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google