::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meski'nin Altyapı Uzunluğu Viyana'ya Uzandı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmeye devam eden ve sağlam alt yapının temeli olan içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Meski'nin Altyapı Uzunluğu Viyana'ya Uzandı
Haber Giriş:
15 Şubat 2018 Perşembe 10:12

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmeye devam eden ve sağlam alt yapının temeli olan içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

Mersin’den Viyana’ya yol olur

 

MESKİ tarafından 4 yıl içerisinde yapılan içme suyu hattı uzunluğu  1861 kilometre ile Mersin-Kosova arası mesafeye eşdeğer hale gelirken, kanalizasyon hattı uzunluğu ise 566 kilometre ile yaklaşık  Mersin-Tokat arası mesafeye denk geldi. Dört yılda yapılan içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı uzunluğu ise yaklaşık 2 bin 500 kilometre ile Mersin-Viyana arası karayolu mesafesine  ulaştı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde alt yapıdan, atık su arıtma tesislerine; içme suyundan kanalizasyona kadar yapılan çalışmalar sayesinde Mersin’i nakış nakış işlemeye devam eden ve Mersin’i hizmet yağmuruna tutan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada, “Yoğun şekilde çalışmalarını yürüttüğümüz temel 3 tane işlemimiz var. Bunlardan birincisi içme suyu, ikincisi kanalizasyon çalışmaları, üçüncüsü ise atık su arıtma tesisleridir. 2014 yılında yapmış olduğumuz  tespitlerin ardından arıtma tesislerinin birçoğunun çalışmadığını gördük. Hemen çalışmalara başlayarak iyileştirme ve  kapasite artımı çalışmaları yaparak tesisleri çalışır hale getirdik. Mersin’in hizmet sınırlarının genişlemesinin ardından Anamur, Bozyazı, Mut, Kızkalesi, Atakent, Kargıpınarı, Kumkuyu-Limonlu ve Mezitli olmak üzere Mersin’e 8 yeni atık su arıtma tesisi kazandırdık. Ayrıca yeni arıtma tesisleri yapımı için de çalışmalarımız tüm hızla devam etmektedir” dedi.

 

2018 yılı için planlanan projelerden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün bu yıl da çok önemli yatırımlara imza atacağını dile getirdi. Başkan Kocamaz, 2018 yılı gider bütçesinin  683 milyon olduğunu ifade ederken, bu bütçenin % 30’dan fazlasının yatırımları oluşturduğunu ifade etti. MESKİ’nin 2017 yatırımlarını ile 2018 yılında hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlatan Başkan Kocamaz, içme suyu, kanalizasyon  ve atık su arıtma tesisleri konusunda bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmaları anlattı.

 

“ Mersin'e  4 yılda yaklaşık 2500 kilometrelik altyapı yatırımı ”

 

MESKİ tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Kocamaz, 4 yılda yapılan içme suyu hattı uzunluğunun  yaklaşık 1861 kilometre, kanalizasyon hattı uzunluğunun yaklaşık 566 kilometre, yağmursuyu hattı uzunluğunun ise yaklaşık 57 kilometreye ulaştığını açıkladı. Başkan Kocamaz, Mersine kazandırılan içme suyu hattı uzunluğunun yaklaşık Mersin-Kosova arası mesafeye, kanalizasyon hattı uzunluğunun ise yaklaşık Mersin-Tokat arası mesafeye ve dört yıldaki içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapılarının toplam  uzunluğunun yaklaşık Mersin- Viyana arası  mesafeye eşdeğer olduğunu kaydetti.

 

“87 milyon metreküp”

 

Başkan Kocamaz, “Hem vatandaşlarımıza bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştırıyoruz hem de atıksuları inşa ettiğimiz kanalizasyon hatlarıyla toplayarak yüksek standartlarda arıtıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde sadece 2017 yılında  yaklaşık 87 milyon metreküp atıksuyun Akdeniz’in kirletmesini engelledik” ifadelerini kullandı.

 

 “ Araç sayımızı 96’dan 535’e çıkardık”

 

MESKİ’nin 6360 sayılı kanun öncesi yaklaşık 630 kilometrekarelik bir alanda hizmet verirken bu alanın yaklaşık yirmi beş kat büyüyerek 15 bin 853 kilometrekareye ulaştığını ifade eden Başkan Kocamaz, “Hizmet vermekte olduğumuz nüfus 876 bin 958’den 1 milyon 773 bin 852  kişiye çıkmıştır. Aynı kanunla MESKİ’nin  görev alanı il mülki sınırları olarak genişlemiştir. MESKİ’nin il genelinde 799 bin 486 abonesi bulunmaktadır. Mersin  genelinde güçlü altyapı ile sorunsuz bir  gelecek inşa ediyoruz. Ayrıca 108 adet sondaj ve  382 adet içme suyu depo iyileştirme çalışması tamamlayarak  45 adet depo-terfi istasyonu inşa ettik.  Araç sayısını günden güne arttırarak Mersin’e hizmette sınır tanımayan MESKİ Genel Müdürlüğümüz de  araç sayısını 96’dan 535’e çıkararak hizmet kalitesini arttırmıştır” şeklinde konuştu

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google