::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mesob Başkanı Dinçer TBMM'yi ziyaret etti

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı ve TESK Denetim Kurulu üyesi Talat Dinçer, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TESK Yönetim, denetim kurulu üyeleri ile birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Mesob Başkanı Dinçer TBMM'yi ziyaret etti
Haber Giriş:
08 Ağustos 2016 Pazartesi 08:50

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı ve TESK Denetim Kurulu üyesi Talat Dinçer, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TESK Yönetim, denetim kurulu üyeleri ile birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a  taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Mesob’dan yapılan yazılı açıklamaya göre  göre  TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TESK Genel Başkanı Bendevi  Palanrdöken ile yönetim, denetim kurullarından oluşan heyeti kabul etti.

Mersin ESOB Başkanı ve TESK Denetim Kurulu üyesi Talat Dinçer’inde yer aldığı heyeti TBMM tören salonunda kabul eden Meclis Başkanı İsmail Kahraman ülke olarak çok üzücü bir darbe girişimi yaşadıklarını söyledi. Milletin 20 saatte o korkunç badireyi  atlattığını anlatan Kahraman, “Kim bilir ne kadar zaman olmuştu hazırlıkları? Herhalde epey fazlaydı. Bazı ülkeler, üzüntü beyanlarını belirtiyorlar, mektup yazıyorlar. Acaba üzüntüleri, böyle bir darbeye maruz kalmış Türkiye için mi, yoksa bu kadar hazırlıkları boşa gitti diye mi? Hazırlıkları boşa gitti." diye konuştu. 
"Bunlar asker kıyafeti giymiş teröristlerdir. Yaramız var ancak çok kısa sürede saracağız." diyen Kahraman, 15 Temmuz gecesi sabaha kadar Meclis'te olduğunu anımsattı. İsmail Kahraman, Meclis'in milletin emaneti olduğunun altını çizerek, "Bir gemi var, ben onun kaptanıyım, gemiden önce kim kaçar? Fareler. Buraya atılan bombalar Kandil'e atılan bombalar. Helikopterle asker indirmek istediler, polislerimiz karşıladı. Polisimiz de basınımız da güzel bir imtihan verdi." diye konuştu. 
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’de burada ,yaptığı konuşmada, yaklaşık 20 milyonluk büyük bir aileyi temsilen Meclis'te olduklarını söyledi. 
Darbe girişimi sırasında bile Meclis'in çalışmasının önemine değinen Palandöken, esnaf ve sanatkarların her zaman darbelere karşı olduğunu, bundan sonra da olacağını bildirdi. 
Palandöken, Türkiye'nin, "tek ülke, tek bayrak, tek vatan" üzerinde her zaman yaşayacağını ifade ederek, Meclis'in darbeye karşı dimdik ayakta durduğunu vurguladı. 
Türk milletine geçmiş olsun, yaralılara acil şifalar, şehitlere ise rahmet dileyen Palandöken, "Bu ülke birlik, beraberlik ve huzur içerisinde daha nice yüzyıllar dimdik ayakta duracaktır." dedi. 
TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de TBMM’nin vurulmuş yıkılmış halinin içler acısı olduğuna vurgu yaparak, “Namlusunu kendi meclisine ve kendi halkına çevirenleri bu millet, bu ülke affetmeyecektir. Ülkemiz çok büyük bir badire atlattı. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi meclisini bombalama olayı yaşanmamıştır. Bu ülkemiz tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. Rabbim bizlere bu tür olayları bir daha yaşatmasın” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google