::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEÜ Tıp Fakültesi Göz Bankası'nın Açılışı Bakan Elvan Tarafından Gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Bankası'nın açılışı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı bir törenle gerçekleştirildi
MEÜ Tıp Fakültesi Göz Bankası'nın Açılışı Bakan Elvan Tarafından Gerçekleştirildi
Haber Giriş:
04 Ekim 2017 Çarşamba 12:22

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Bankası’nın açılışı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

 

Aynı zamanda hastane bünyesinde 22 özel odanın bulunduğu yataklı servis ve merkezi derslik binasının da hizmete girdiği açılış törenine Bakan Elvan’ın yanı sıra; Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, il protokolü üyeleri, üniversite öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in önemli bir tarım, turizm ve ticaret şehri olmasının yanı sıra artık bölgesinde önemli bir sağlık üssü konumuna geldiğini vurgulayarak, Şehir Hastanesinin ardından Göz Bankası’nın da hizmete girmesiyle birlikte bu konumun daha da güçleneceğini söyledi. Bakan Elvan, Kalkınma Bakanlığı olarak Mersin Üniversitesi’nin ihtiyaçlarını karşılamak ve imkanlarını geliştirmek adına destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

  

Kalkınma Bakanı Elvan, üniversitelerin niteliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte üniversitelerin standartlarını daha da geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Master ve doktora programlarının arttırılması gerekliliğine değinen Bakan Lütfi Elvan, araştırma geliştirme çalışmalarının da önemine değindi. Araştırma merkezleri ile ilgili çeşitli düzenlemeler yaptıklarına  işaret eden Bakan Elvan, bugüne kadar 4 üniversitede araştırma merkezi akreditasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, MEÜ’nin Akdeniz havzasında önemli bir konuma gelebilmesi için nicelikten ziyade niteliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yoğunlaştırılarak sürdürüleceğini kaydetti.

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, proje üretilmesi, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması amaçlı araştırma odaklı çalışmalar yapılması halinde Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek özellikle nanoteknoloji, biyoteknoloji, ileri malzeme teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi alanlarda araştırma geliştirme çalışmalarının arttırılmasını çok önemsediklerini bildirdi.

  

Ülkemizin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmasının gurur verici olduğunu belirten Bakan Elvan, bu genç ve dinamik nüfusun en önemli özelliğinin girişimcilik ruhuna sahip bulunması olduğunu aktardı. Bu kitlenin özellikle yüksek teknolojik ürünlerin üretimi gibi ülkemizin gelişimi ve kalkınmasına katkı sunabilecek alanlara yönlendirilmeleri amacıyla bir dizi “Genç Girişimcilik Merkezi” açılacağını kaydeden Bakan Lütfi Elvan, bir tanesi de 2018 yılı içerisinde MEÜ bünyesinde açılacak olan bu merkezlerde üniversite öğrencilerinin önünü açacak tüm imkanların sunulacağının altını çizdi. Kalkınma Bakanı Elvan, en büyük amaçlarının ilkokuldan itibaren girişimcilik ruhunu besleyerek; iş arayan değil, işveren gençler yetiştirmek olduğunu da söyledi. Sanayi ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin halen tam olarak sağlanamadığını açıklayan Bakan Elvan üniversitelerin iş dünyasını yönlendiren bir konumda olması gerektiğini kaydederek sözlerini noktaladı.

 

Vali Ali İhsan Su ise konuşmasında, eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya Mersin genelinde çok önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; bu yatırım ve hizmetlerin her aşamasını bizzat takip ederek hayata geçirilmesine katkı sunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a tüm Mersinliler adına şükranlarını sundu.

 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da Mersin  sınırlarında ilk kez bir kamu hastanesinde göz ve kornea naklinin ve keratokonus hastaları için de çapraz bağlama tedavisinin yapılacağını müjdeledi. Prof. Dr. Çamsarı konuşmasının devamında “Bu merkeze sahip hastanelerde, kornea nakli belgesine ve becerisine sahip uzmanlarca, hayatını kaybetmiş kişilerden alınan gözün kornea tabakasının işlevini yitirmiş korneaya sahip kişilere nakli yapılabilmektedir. Bu merkezi açmak için Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu şartları sağlamak gerekmektedir. Bunu sağlayan hastane yönetimimize ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Yılmaz nezdinde tüm hoca ve personelimize teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Çamsarı, açılışı yapılan diğer birim olan ikinci özel yataklı servis hakkında şunları söyledi: “Bu servisimizde 22 özel oda olup her odasında hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın temel ihtiyaçlarını giderip konforlu kalabilecekleri ortam gerçekleştirilmeye çalışıldı. Böylece diğer özel servislerimizle beraber hastanemizdeki özel oda sayımız 35’i buldu.”

Prof. Dr. Çamsarı, açılışı yapılan merkezi dersliklerle ilgili olarak da “Merkezi derslik kavramı ülkemizin mali kaynaklarının efektif kullanımına en güzel örneklerden biridir. Bu binayı en az 3 fakültemiz ortak kullanacak ve her binaya ayrı ayrı derslikler yapmaktansa, iyi bir programlama ile hepsinin hizmetine sunulacak tek bir derslik binası olacaktır. Binamız tamamen bitmiş olup, akıllı tahta gibi teknik araçları montaj aşamasındadır. Bu binamızda 4 adet 140 kişilik amfi, 4 adet 60 kişilik sınıf vardır. 1500 metrekare kapalı alana sahiptir” şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a plaket takdim etti. Akabinde beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesen Bakan Elvan, odaları gezerek Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Yılmaz’dan Göz Bankası ile ilgili bilgi aldı. 22 özel odanın bulunduğu yataklı servisi de gezen Kalkınma Bakanı Elvan, servisle ilgili yetkililerden bilgi alırken personelle de yakından ilgilendi.

 

Bakan Lütfi Elvan, açılış töreni sonrasında Rektörlük makamına geçerek burada bir süre Vali Ali İhsan Su ve Rektör Çamsarı ile birlikte sohbet etti. Ardından Vali Su ve Rektör Çamsarı ile birlikte Teknopark’ı ziyaret eden Bakan Elvan, burada fuaye alanında sergilenen bilişim, denizcilik ve sağlık alanlarındaki projeleri yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.(kaynak:Mersin valiliği)

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29