::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mevsim İnşaat, Duatepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi Açıldı

Mevsim İnşaat, Duatepe mahallesinde yapacağı kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak irtibat ofisini hizmete açtı
Mevsim İnşaat, Duatepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi Açıldı
Haber Giriş:
18 Ekim 2016 Salı 09:11

Mevsim İnşaat, kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte Tarsus’u  dönüştürmek için çalışmalarına hız verdi.

 

Mevsim İnşaat  bu kapsamda Duatepe mahallesinde,‘’Duatepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi hakkında mülkiyet sahiplerini ve halkı bilinçlendirmek için kentsel dönüşüm ofisi açtı

Açılışa Tarsus Belediye başkanı Şevket Can, Mevsim Şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Mehmet Yıldırım, kardeşleri Ali Yıldırım ve mevsim İnşat yönetim kurulu başkanı Yemliha  Yıldırım mahalle muhtarı Mehmet Dağ, azalardan  Kemal Arslan, mahalle sakinleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Belediye Başkanı Can,açılışta “2014 yılından sonra yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte artık bizde şehrimize hizmet ediyoruz. Şehrimizde 45 mahalle bulunmaktadır. Mesleğimiz belediyecilik olduğundan her mahallede her sokakta  Şevket Can olarak  alın terim ve imzam vardır.   Burhanettin Kocamaz’a Allah Büyükşehir belediye başkanlığını nasip etti. Bize de Tarsus belediye Başkanlığını nasip etti. Bazı hizmetleri Büyükşehir, bazılarını bizler yasalar çerçevesinde yapmaktayız. Gerçekten bir Tarsuslu olarak partili partisiz Adana’dan Antalya’ya kadar uzanan Mersin ilini yönetin kişinin Tarsuslu olması hepimiz için onur verici, gurur vericidir. Sayın başkanımız 20 yıldır şehrimize çok değişik ve güzel hizmetleri olmuştur. Buradan kendisine şükranlarımızı sunuyorum. Şahsım da göreve geldikten sonra bugüne kadar 16 tane hizmete açarak vatandaşların hizmetine sunduk.” Dedi.

Can, kentsel dönüşüm konusuna da değinerek şunları söyledi:

‘Tarsus Belediyesi olarak kentsel dönüşümde öncelikle  İsmetpaşa mahallesine odaklanmıştık. Ama, baktık ki İsmetpaşa ile uğraşırken Duatepe mahallesi çıktı.  Bizde bu mahalle halkıyla da toplantılar yaptık, yükklenici firmalar projelerini bizlere sundular. Ben bu projeyi yapmadan önce tüm müteahhitlerimizi topladım. Duatepe mahallesinde belli bir noktaya geldik. İşadamlarımızdan müteahhitlerimizden bu projeyi yapmak isteyenler projelerini sunsun dedim. Bu kapsamda bir yüklenici firma çıktı. O da Mehmet Yıldırım bey. Duatepe mahallesi malum, eski bir yerleşim yeri. Bu özelliği 29 dönüm alana tekabül ediyor. 2 bin metre karesi yollar içinde kalıyor. 27 dönüm alan bir bütün olarak  değerlendirilecek. Müteahhitlerimizde  buna sıcak bakmadı. Şahsım olarak kurum olarak Mehmet Yıldırım beyi tebrik ediyorum.  Mehmet bey bu projeye talibim diyerek projesini getirdi. Bizde inceleyip onayladık. Bugün ofislerini açıyorlar, hergün vatandaşlarla iyi bir diyalog içinde olun görüşme yapıp anlaşma sağlayın, ondan sonra projeyi uygulayalım dedik. Bugünlere geldik.

1.5 yılda birçok görüşme yaptık. Mehmet beyin Tarsuslu olması bir avantaj. Bu işin bir an evvel başlaması ve bitmesi lazım.  inşallah gücü ve kudreti de yerinde. Burada kimseyi mağdur etmeden bir an evvel evleri bitirip teslim edecektir. Bizde bu mahallenin güzelleşmesi bizim için yeterlidir, Allah güç ve kuvvet versin. Burada çarşı, spor yaşam merkezi, taziye evi gibi tesislerde yapılacaktır. 2009 yılına kadar Tarsus’ta yapacağımız hizmetlerle destan yazacağım. Bunu tüm Tarsuslu hemşehrilerimin bilmesi lazım.”

Mevsim Şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Mehmet Yıldırım da  açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Tarsus’un giriş kapısı niteliğinde olan Duatepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında var olan çarpık kent silüeti yerine Tarsus halkına layık, şehir merkezi içerisinde Tarsus’a yakışan, yeşil alanları, sosyal alanları, spor alanları, ticari alanları ve modern şehir yaşamına  uygun iç mimarisi ile çağdaş modern  rezidanslardan oluşan zengin bir yaşam alanı sunuyoruz. Esnek daire seçenekleri, modern mimari ve kalite, Mevsim İnşaatın projelendirdiği bu projede yaşama ayrıcalığı sadece sizlerin yaşam kalitenize değil aynı zamanda Tarsus kentinde bir ilk olduğundan şehrimize de bir katma değer katacaktır. En kısa sürede buluşmak dileğiyle kentsel dönüşüm ofisimizde ağırlamak ve bu mutluluğu sizlerle paylaşmak isteriz.

Bu mahallede zengin ve geniş peyzaj alanları ile kullanıcılara şehir merkezinde doğa ile bütünleşik yaşama alternatifi sunan Duatepe Kentsel Dönüşüm Projesi geniş tutulan iç mekanları ve sosyal donatıları ile huzurlu bir yaşam için doğru adres olma niteliğindedir.
Kentsel dönüşümü yeşil ile harmanlayan Duatepe mahallesi Kentsel dönüşüm projesinde estetik ve modern mimarinin yanısıra nefes alan ferah iç mekanlar ile size konforlu bir hayat sunuyoruz. Şehir merkezine yürüme mesafesinde ve açık konumda yer alan Duatepe mahallesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri ile size şehrin içinde nefes alacak alanlar  hazırlıyoruz”

 

Daha sonra yapılan dualarla  Mevsim inşaatın Duatepe Mahallesi Kentsel dönüşüm ofisi hizmete açıldı. 

Paylaş:  Facebook Twitter Google