::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mezitli 23 Nisan'ı Bayrak Seliyle Kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gün boyu düzenlediği farklı etkinliklerle kutlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşlarla ‘Egemenlik Yürüyüşü'nde buluştu.
Mezitli 23 Nisan'ı Bayrak Seliyle Kutladı
Haber Giriş:
26 Nisan 2018 Perşembe 06:15

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gün boyu düzenlediği farklı etkinliklerle kutlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşlarla ‘Egemenlik Yürüyüşü’nde buluştu. Yürüyüşe, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. AKUT, Klasik Otomobilciler ve Motosikletliler tarafından da desteklenen Mezitli Belediyesi’nden başlayarak Demokrasi Meydanı’na kadar Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile yapılan yürüyüş boyunca “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Hak, Hukuk, Adalet”, sloganları attılar. Yoldan geçen araçlardan ve evlerden de destek verilen yürüyüş sonrasında Demokrasi Meydanı’nda şenlik yapıldı.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mezitli Belediyesi Sanat Evi Orkestrası’nın seslendirdiği şarkılara binlerce vatandaşın oluşturduğu koro eşlik ederken, Ritim Grubu’nun etkinliği hoş bir sürprize de sahne oldu. Seyirciler arasında yer alan gençlerden rastgele seçilen ritimcilere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da eşlik etti. İlk kez eline bir darbuka alan Başkan Tarhan’ın yeteneği vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.Etkinlikte Mezitli Belediyesi Zumba kursiyerleri ve Mezitli Pompeiopolis Tiyatro Grubu da sahnede hünerlerini sergiledi.

DUYURULARIMIZDA ÇOCUKLARA SESLENDİK

Eskisinden farklı olarak günümüzde bilinçli bir şekilde, okuyan, araştıran, direnen çocuklar olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz de çocuklarımızın bu özelliğini bildiğimiz için bu yürüyüşün çağrısını yaparken çocuklarımıza seslendik. ‘Annelerinizi, ailenizi, büyüklerinizin elinden tutun egemenlik yürüyüşümüze katılın’ dedik. Biliyoruz ki çocuklarımız daha aydın ve bu 23 Nisan ruhunun yok edilmesine karşı çıkacaklardır. Buna inanıyorum. Yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet, yaşasın halkın egemenliği, yaşasın çocuklarımız” dedi.

EĞEMENLİĞİ ÇOCUKLARIMIZA EMANET ETTİK

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Adil Aktay ise, konuşmasına 98 yıl önce yaşamlarını çocukların geleceği için harcamış Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını selamlayarak başladı. Aktay, “O Milli Mücadele kadrosu çocukların değerini çok iyi biliyordu ki egemenliği onlara emanet etti. Bu günkü koşullar o günkü koşullardan daha iyi değil. Ant içiyoruz, 98 yıl önce saraydan alınıp meclise verilen bu egemenliğinyeniden saraydaki tek kişinin iradesine teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yürüyüşe ve sonrasında düzenlenen gösterilere katılan tüm çocuklara, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ve CHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik, Türk Bayrağı, kitap, çevre ajandası ve yapboz hediye etti.(

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google