::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mezitli haberleşmede dünya klasmanında

Mezitli Belediyesi ve Mersin Türk Telekom Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle haberleşme teknoloji altyapısının dünya ile eşdeğerde olması anlaşması yapıldı
Mezitli haberleşmede dünya klasmanında
Haber Giriş:
21 Mart 2020 Cumartesi 16:10

Mezitli Belediyesi ve Mersin Türk Telekom Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle haberleşme teknoloji altyapısının dünya ile eşdeğerde olması anlaşması yapıldı. Haberleşme hizmetlerinin sunulabilmesi maksadıyla, elektronik haberleşme altyapısının tesisi protokolü Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mersin Telekom Müdürü Hüsamettin Çağlar arasında imzalandı. Protokole göre Mezitli’de yeni yapılacak binalarda Türk Telekom tarafından dünya genelinde kullanılan fiber optik altyapı desteği sunulacak.

İmza öncesi konuşan Mersin Telekom Müdürü Hüsamettin Çağlar, İnşaat sektörünün hızla ilerlediği ve geliştiği Mezitli’de yapımına yeni başlanan/başlayacak konut ve işyerlerine ait binalarda gelişen haberleşme teknolojisine uygun olarak altyapının Fiber Optik olarak tesis edilmesine imkân sağlanacağı bilgisini verdi.

Gösterdiği kolaylık nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür eden Çağlar, “Söz konusu uygulama ile gelişen teknolojiye uyum sağlanması, vatandaşlarımıza hızlı ve ekonomik hizmet verilmesi, elektronik haberleşme hizmetlerine kolay erişim sağlanması, çevre estetiğinin korunması ve ülke kaynaklarının verimli kullanılması hedeflenmiştir” dedi.

Mezitli’nin gösterdiği başarılarla Dünya ölçeğinde bir kent haline geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gelişen teknolojiyle birlikte haberleşmede hız ve kesintisiz iletişim son derece önemli hale gelmiştir. Kentimizin dünya klasmanında üst üste yakaladığı başarıları teknolojik altyapıyı güçlendirerek desteklemek istedik. Türk Telekom Müdürlüğümüz, bundan sonra yapılacak tüm binalara Fiber Optik altyapıyı hazır hale getirecek. Bu konuda gerekli yatırımları yapacak ve Mezitli’yi haberleşmede dünya klasmana taşıyacak” dedi.

Kentlerin gelişen teknolojiye ayak uydurması gerektiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Özellikle internet artık günümüzün en vazgeçilmez haberleşme araçlarından birisi haline geldi. Bir sivil toplum kuruluşu ile gerçekleştirdiğimiz Girişimci Kadınlar Projesi ile eğitim vererek tablet dağıttığımız kadınlarımız, artık dünyanın her noktasına ürünlerini pazarlayabiliyorlar. Yakın zamanda kendi internet sitelerini açarak şirket haline gelecekler. Böyle önemli hamleler yaparken internetin de hızlı ve kesintisiz olması çok önemli. Bugün yaptığımız anlaşma ile Mezitlililer dünyanın kullandığı fiber optik altyapıya ulaşmış olacaklar” diye konuştu.

Paylaş:  Facebook Twitter Google