::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mezitli Örgü Evi'nde Aşure Günü

Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla Menderes Mahallesi yanında bulunan Mezitli Örgü Evi'nde Aşure etkinliği düzenlendi
Mezitli Örgü Evi'nde Aşure Günü
Haber Giriş:
13 Ekim 2018 Cumartesi 09:35

Mezitli Belediyesi’nin katkılarıyla Menderes Mahallesi yanında bulunan Mezitli Örgü Evi’nde Aşure etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşın katıldığı etkinlikte aşure izdihamı yaşandı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte Başkan Tarhan, kazanın başına geçerek Aşure dağıttı.

Aşure duasını Mezitli Cemevi’nden gelen kadınların yaptığı Aşure günü ilginç bir kadın dayanışması da sahne oldu. Aşure etkinliğine gelen kadınlar yanlarında getirdikleri yünleri kız çocuklarının okumasına katkı amacıyla Örgü Evi’ne bağışladılar. Örgü Evi’nde kadınlar tarafından yünler örülüp satışı yapılarak kız çocuklarına eğitim yardımı olarak verilecek.

Mezitli’de yaptıkları çalışmalarda kadınların her zaman ön planda olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de yaptığımız çalışmalarda görüyoruz ki, bir işe kadın eli değerse çok daha başarılı oluyor. Kadınlarımız yine örnek olacak bir projeye imza atıyorlar. Burada ürettikleri ürünleri satarak kız çocuklarının okumasına katkı sunuyorlar. Kadınlarımızın bu çalışması kısa sürede Türkiye’nin her yerinden ses getirdi. İnanıyorum ki başka şehirlerde bu örnekleri görmeye başlayacağız. Yine Mezitlili kadınlar öncü olma özelliklerini sürdürmeye devam ediyorlar” dedi.(kaynak:Mezitli Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29