::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mezitlililer Aktif Yaş Alıyor

Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi faaliyetlerini sürdürüyor. İleri yaştaki insanları psikolojik ve sosyal açıdan rahatlatacak el sanatları, müzik çalışmaları, ritim terapi ve kitap okuma etkinlikleri, bahçe çalışmaları, yürüyüş ve spor aktiviteleri yapılabildiği Aktif Yaş Alma Evi'nde ahşap boyamadan, dil kursuna kadar çek geniş alanda kurslar veriliyor.
Mezitlililer Aktif Yaş Alıyor
Haber Giriş:
16 Şubat 2018 Cuma 17:59

Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi faaliyetlerini sürdürüyor. İleri yaştaki insanları psikolojik ve sosyal açıdan rahatlatacak el sanatları, müzik çalışmaları, ritim terapi ve kitap okuma etkinlikleri, bahçe çalışmaları, yürüyüş ve spor aktiviteleri yapılabildiği Aktif Yaş Alma Evi’nde ahşap boyamadan, dil kursuna kadar çek geniş alanda kurslar veriliyor.

 

 

 

Günlük, haftalık ve aylık periyodlarda faaliyetler sürdürdüklerini ifade Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’nin sorumlusu Emine Koca, “Her gün planladığımız etkinlikler devam etmektedir. Her Salı günü müzik koromuz çalışma yapmakta, Çarşamba günü sosyal hizmet uzmanımız, Perşembe günü ritim gurubumuz, Çarşamba ve Cuma akşamları tiyatro grubumuzun çalışmaları, Cuma günü kitap ve şiir okuma etkinliğimiz devam ediyor. Çeşitli grup çalışmalarımız esnasında karşılıklı fikir alışverişleri yapıyor görüşlerimiz paylaşıyoruz. Rutin etkinliklerimiz dışında aylık olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz var. Farklı alanlarda gerçekleşen etkinliklerde çok farklı çevrelerden insanımızı Aktif Yaş Alma Evimizde ağırlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklere Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan da katılarak bizlere moral veriyor. Yine bize bu sıcak yuvayı veren Sayın Gülbahar Özmen hanımefendi ve oğlu da etkinliklerimize aktif olarak katılarak desteklerini her zaman hissettiriyorlar” dedi.

 

 

 

Koca, “Biz Neşet Tarhan’dan bize bir yer vermelerini istedik. Oda bize bu eski yıkılmak üzere olan Mezitli evini bize verdi. Sponsorumuz Şeref Özmen Bey’de burasının restorasyonunu yaparak annesinin adını verdi. Başkanımız bize bu imkanları vermese bu etkinliklerin hiçbirisini gerçekleştiremeyeceğiz. O kadar büyüdük ki bu alan bize yetmez hale gelince başkanımız ikinci katımıza da çok güzel bir çatı yaparak bize çok büyük ve geniş bir mekan daha kazandırdı. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımıza orada daha geniş katılımlarda daha iyi fiziki ortamlarda devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Mezitli’de yaşayan belli bir yaşın üzerindeki kimselere burada güzel vakit geçirmelerini ve günleri kaliteli bir biçimde yaşamlarını sağlamayı amaç edindiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan “Pek çok alanda birlikte çalışma yaptığımız Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ile Aktif Yaşlanma Merkezi yapmaya karar verdik. Mezitlimizin her kuytu köşesini düzelterek sosyal yaşama katmak istiyoruz. Bu bölgeyi de Aktif yaşlanma Evi yaparak hayat kattık. Biz buna aktif yaşlanma değil yaşı ne olursa olsun aktif yaş alma diyoruz. Çok geniş bir bahçe oluşturduk ve boş bıraktık istiyoruz ki insanlarımız kendileri dikip ilgilensinler. Çeşitli faaliyet olanakları Aktif Yaş Alma Evimizde mevcut. Zaten belediyenin görevi sağlıklı bir kent ve insanlar yaratmaktır. Belediyemiz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğimizde olumlu geçiyor. Sağlıklı bir kent yapamazsak, insanlar mutlu ve özgür olmazsa yaptığımız hiçbir şeylerin anlamı yok. Başka suni gündemlerle uğraşmak yerine terörün, işsizliğin olmadığı bir Mezitli yaratmak istiyoruz. İkinci bir Aktif yaşlanma Evi projemizi de hazırlıyoruz. Onu da yakında faaliyete geçireceğiz” dedi.(kaynak:Mezitli Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29