::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP'de Kongre öncesinde birlik gösterisi

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından 1 Ekim 2017 Pazar günü düzenlenecek Olağan Kongre öncesinde bir istişare toplantısı düzenlendi
MHP'de Kongre öncesinde birlik gösterisi
Haber Giriş:
29 Eylül 2017 Cuma 11:49

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından 1 Ekim 2017 Pazar günü düzenlenecek Olağan Kongre öncesinde bir istişare toplantısı düzenlendi. “Liderimizin İradesi, İrademizdir” isimli istişare toplantısına Mersin merkez ilçeler il delegeleri, MHP Kadın Kolları Başkanlığı, Ülkücü İşçiler Mersin İl Başkanlığı, Taş Medreseliler, ilçe teşkilatları Milliyetçi Hareket Partisi mensupları katıldı. Kongre öncesinde sergilenen tabloyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin Mersin’de yakaladığı birlik ve beraberliğin muhaliflere örnek olması temennisinde bulunuldu.

İstişare toplantısında yaptığı konuşmaya Başbuğ Alparslan Türkeş ve tüm ülkücü şehitleri rahmetle anarak başlayan MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, geçmişten bugüne kadar ülkücü harekete ömrünü adayan herkese minnetlerini sunarken, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ayrıştırmak isteyenlere de sert bir dille seslendi. “Bizler, hayatında hiçbir kırık, bir bozukluk olmadan vatan ve millet için mücadele etmiş, Allah’ın davası için mücadele etmiş, 5 bin evladını bu davada kurban vermiş bir Başbuğ’un evlatları olarak bugün buradayız. Böyle bir inanmışlık mücadelesi vererek bugünlere gelmiş bir davanın neferi olmaktan gurur duyuyoruz. 5 bin şehidimizin, binlerce ağabeyimizin emekleriyle bugünlere gelen bir hareketin mensubu olmanın onurunu yaşıyoruz. Biz onların hayalleriyle, umutlarıyla büyüdük. Onların kanlarıyla, canlarıyla suladığı bu davada büyüdük. Hayatının hiçbir döneminde ‘Acılar çektim, tabutluklarda işkenceler gördüm, benim tırnaklarım söküldü’ deyip bir köşeye oturmayan bir Bağbuğ’un evladı olmaktan da gurur duyuyoruz” sözleriyle Başbuğ Türkeş’e olan şükranlarını sunan Gölgeli, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sadakatini de şu sözlerle ifade etti:

“Bizler, Başbuğ’un yanında, yanı başında onunla mücadele eden Devlet Bahçeli’nin de evlatlarıyız. 68 yıllık bir ömür, 48 yılı hiç şaşmadan, hiç ihanete uğramadan, hiçbir gün geri dönmeyi bile düşünmeden başbuğmuzun yanında mücadele etmiş, bütün dünyalıklardan, bütün ikbalinden, servetlerden, maldan, mülkten kendini mahrum bırakarak ömrünü davamıza adamış, 20 yıldır MHP’nin onurlu ve şerefli bir şekilde genel başkanlığını yapmış bir liderin evlatlarıyız”

 

MHP Lideri Bahçeli’nin dava sadakatinin tartışmaya bile açılamayacağını kaydederek muhalif kanada “Ne zaman ülkücü oldunuz” sorusunu yönelten Gölgeli, “Mersin’de bunlara geçit vermeyecek bir yönetim olacak. Onları bu sokaklarda var etmeyeceğiz” dedi.

Gölgeli, “7 Haziran’dan sonra Anap’ta, Doğruyol’da Ak Parti’nin kuruculuğunu yapan topuklu takunyalı var ya, diyorlar ya bizi Başbuğ gönderdi... Başbuğ nereye gönderdi sizi? Anap’a mı, Doğruyol’a mı gönderdi? Hangi partiye gönderdi? Bunlar Başbuğ’un sözünü çabuk unutmuşlar. Başbuğ Türkeş diyor ki; Ülkücülük Milliyetçi Hareket Partisi’nde olur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin dışında ülkücülük olmaz. Bunu biz demiyoruz. İnandığımız, evladı olmaktan gurur duyduğumuz Başbuğ Türkeş diyor. Dün onun karşısında olanlar, dün ona muhalefet eden topuklu takunyalılar bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nin bilge liderinin karşısındalar. Dünkü oyunlarını 7 Haziran’dan sonra devam ettiriyorlar. 80 darbesi, 90’lı yıllar ve öncesindeki ayrışmalar ve bu ayrışmalarla Milliyetçi Hareket Partisi’ni ele geçiremeyenler, partimizin bu ülkenin sigortası olduğunu idrak edemeyenler bugün Milliyetçi Hareket Partisi’ni ele geçirelim ve biz yönetelim istiyorlar. Hadi oradan. Siz kimsiniz? Siz ne zaman ülkücü oldunuz da Milliyetçi Hareket Partisi’nin başına geçmeye çalışıyorsunuz? İşte Mersin’de bunlara geçit vermeyecek bir yönetim olacak. Onları bu sokaklarda var etmeyeceğiz. Ülkücülerin ayarını bozmak için uğraşacaklar ama başaramayacaklar. Kimse kusura bakmasın, bu saatten sonra acı çeken, çile çeken taraf ülkücüler olmayacak” şeklinde konuştu.

 Böyle bir ortamda ömrünü davaya vakfetmiş, hayatının her dönümünde ülkücü iradeyi savunmuş lider Dr. Devlet Bahçeli’nin yanında ve izinde olmaktan onur ve şeref duyduklarını yineleyen Gölgeli, 1 Ekim’de yapılacak kongrenin ise Mersin’de bir milat olacağını kaydetti. Gölgeli sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Devlet Bahçeli’nin fikir ve ideolojisini, yani Başbuğ Alparslan Türkeş’in, yani Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve ideolojisini yaşayacağız ve yaşatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buna yemin ediyor, şeref sözü veriyoruz. Yenice’den Anamur’a kadar ülkücü hareketin basmadığı toprak, gitmediği köy, sıkmadığı el kalmayacak. Bu fikri, bu ideolojiyi kapı kapı dolaşıp, herkesin kafasına nakış nakış işleyeceğiz. 1 Ekim’de gerçekleşecek kongremizde, eşimizle, dostumuzla, arkadaşlarımızla, bütün ülkücüler öyle bir birliktelik sağlayacak ki, ülkücü hareketin bitmediğini bilmelerine rağmen böyle bir manzarayla bizleri ayrıştırmak isteyenler, cevaplarını Mersin Kongresi’nde alacaklar. Ülkücü hareketin bitmesini her şeyden çok isteyenlere şunu diyoruz; bu hareketin bitmemesi için gece uyumadan, gündüz yorulmadan yürüyeceğiz. Yolumuz Hak yoludur, bu yolda, bu davada gerekirse öleceğiz ama dönmeyeceğiz. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kan olsun. Biz bu yoldan dönersek, namus bize ar olsun”(kaynak:MHP Mersin İl Başkanlığı)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18