::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; yeni atanan Bakanlar kurulunun ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek; Tarım Bakanının ilk ziyaretini, tarımın merkezi olan Çukurova'ya yapmasını ve tarımın sorunlarını yerinde görmesini istedi.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek
Haber Giriş:
21 Temmuz 2017 Cuma 17:56

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; yeni atanan Bakanlar kurulunun ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek; Tarım Bakanının ilk ziyaretini, tarımın merkezi olan Çukurova’ya yapmasını ve tarımın sorunlarını yerinde görmesini istedi.

MHP Mersin Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında Maliye Bakanına seslenerek; 2017 yılı Merkezi Bütçe Kanunu'na göre açıktan naklen atamalarda kontenjan ve kadro verilmediğini  ve özellikle, üniversite hastanelerinde, eşleri doğuda, güneydoğuda tayini çıkan, görev yapan, mecburi göreve giden subay, astsubay ve polislerin eşlerinin tayinlerinin yapılmadığını belirterek; bununla ilgili Maliye Bakanı’nın mutlaka kadro açmasını ve bunlara ödenek ayırarak, tayinlerinin yapılmasını istedi.  

 

MHP Milletvekili Baki Şimşek“ İstanbul’da ki sel afetine değinerek; Yeditepe'den oluşan, önü boğaz olan İstanbul'u temmuz ayında sel basıyorsa doğal afet deyip geçemeyiz bunun sorumlusu otuz yıldır İstanbul'u yöneten siyasi idaredir. “şeklinde konuştu.

Şimşek sözlerinin devamında   İstanbul'daki belediyelerin bir çoğunun en az yirmi beş otuz yıldır aynı siyasi düşünceye mensup belediye başkanları idare ediyor ama, tedbir alınmadığı için, dereler kapatıldığı için, dereler işgal edildiği için İstanbul'u su basıyor. Tabii, İstanbul'da zararın devletimiz tarafından karşılanacağı söyleniyor şu anda ama geçtiğimiz aylarda Mersin'de de çok büyük bir doğal afet oldu, sel oldu ama Mersin doğal afet kapsamına alınmadı ve ciddi bir ödenek de ayrılmadı. İstanbul'u afet kapsamına alırken Mersin'in yaşadığı sorunların da tekrar gözden geçirilmesini ve Mersin'de tespit edilen zararın da karşılamasını talep ediyoruz. dedi.

MHP  Mersin Milletvekili  Baki Şimşek Mersin’in sorunlarına değinerek; “Mersin'de, Sayın Çevre ve Orman Bakanımız tarafından 2011 yılında temeli atılan ve Mersin'in gerçekten hem sele karşı, doğal afetlere karşı hem de tarımsal sulamaya karşı büyük bir projesi olan Pamukluk Barajı'nın inşaatı defalarca durdu, yeniden başlatıldı ama şu anda yine Pamukluk Barajı'nın inşaatı durmuş durumda, müteahhit iflas etmiş. Sayın Bakanımız buradan geçtiğimiz yıl itibarıyla söz verdi, daha önce de birçok defa söz vermişti, 2013 yılında "Kurdelesini keseceğim, açılışını yapacağım." demişti ama 2016-2017 yılları geldi. Ben bu kürsüden tekrar sesleniyorum: Bu barajla ilgili mutlaka ihalenin iptal edilmesi, yeni bir firmaya verilmesi ve ödenek gönderilmesini talep ediyoruz. Şimdi, bir baraj düşünün, barajın tünel inşaatı bitme aşamasına gelmiş, kanal inşaatları başlamış, sulamayla ilgili borular döşenmiş ama maalesef ortada barajın gövdesi yok. Barajın gövdesi olmadan biten tünel, döşenen borular ne işe yarayacak? Yani Nasrettin Hoca'nın türbesi gibi tabiri caizse, türbenin etrafı çevrilmiş ama kapısı yok. Hükûmetin bununla ilgili acilen tedbir almasını ve gerçekten Mersin'in yarısını sulayacak olan, çok büyük bir proje olan, Türkiye'nin gövde yüksekliği olarak 3'üncü büyük barajı olan 165 metre yüksekliğindeki Pamukluk Barajı'nın gövde ihalesinin yenilenerek bir an önce bu barajın bitirilmesini talep ediyoruz. Tabii Mersin'le ilgili verilen yine birçok vaatler var turizmle ilgili. Kazanlı turizm bölgesi maalesef yerinde sayıyor. Birçok bakanımız, Başbakanımız geldi, bölgede sözler verdi. Mersin'de yapılan Akdeniz Olimpiyatları'nda gelecek sporcuların burada kalacağı söylendi ama henüz Kazanlı turizm bölgesinin, bırakın otellerin yapılmasını, yolu bile yapılıp bitirilemedi. Yine Çeşmeli otoban yolu için sözler verildi, yapılmadı. Tarsus Üniversitesiyle ilgili hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Başbakanımız geldi, bölgede sözler verdi, bazı üniversitelerle ilgili görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçti, Bakanlar Kurulundan kararı çıktı ama Tarsus Üniversitesiyle ilgili bu yıl yine öğrencilerimiz tercih yapamayacaklar.

Biz devletten para pul istemiyoruz, Tarsus'ta yapılan üniversitenin zaten Tarsus Ticaret Borsası ve belediye bütün arsasını, binalarını yapmaya talip, mevcutları da o yapmış, sadece kararını alın. Kent, üniversitenin bütün altyapı yatırımlarını ve binalarını yapmaya hazır.” şeklinde sözlerine son verdi. (kaynak:MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18