::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; Mersin Şehir stadının yanlış yere yapıldığını; şehir merkezine ya stadyumun yapılması gerektiğini ya da buranın meydan ya da park alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek
Haber Giriş:
20 Kasım 2017 Pazartesi 08:52

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; Mersin Şehir stadının yanlış yere yapıldığını; şehir merkezine ya stadyumun yapılması gerektiğini ya da buranın meydan ya da park alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

 

 Şimşek “TOKİ, başta seçim bölgem olan Mersin olmak üzere-  şehir merkezlerindeki statların birçoğunu devraldı - karşılığında şehir merkezinin dışına yeni statlar yaptı. Mersin'deki stat, hemen sahilde, şehrin en güzel yerinde ve insanların yürüme mesafesindeydi. Bu stadın yerini devraldı, şehrin dışına, insanların araçla ulaşamayacağı, otoparkı olmayan, yürüme mesafesinde gidemeyeceği bir stadyum yaptı ve bugün maça giden insan sayısı en az yarı yarıya azaldı. Şehir merkezindeki yere de alışveriş merkezi ve konut yapacağız diyorlar. Şehir merkezindeki yerin ya yeniden stadyum yapılması ya da buranın bir meydan, park olarak düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

2B arazilerinin satışıyla ilgili birçok problemle karşılaşıldığını belirten Şimşek; hazine arazilerinin satışının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Şimşek “Hazine arazileriyle ilgili problem çoktur, sadece satışla ilgili değil, kiralamayla ilgili, özel ağaçlandırmayla ilgili birçok sorun bulunmaktadır. 2/B alanlarında, yine belediye sınırları içerisinde, 2 tane komşu parsel düşünün, 2'sinin sahipleri farklı insanlar. İmar planıyla beraber bu bölge turizm alanı ilan ediliyor. 2/B olarak kullanan şahsın birisi hak sahibi oluyor, diğer vatandaşa devlet beş kuruş para ödemeden yerini gasbediyor, el koyuyor. Burada bir hak kaybı vardır. Özellikle 2/B satışlarında, turizm alanları içerisinde, imar planı içerisinde kalan bu tip yerlerdeki hak sahiplerinin hakkının korunması, devletin, nasıl diğer 2/B sahiplerine arsa veriyorsa, bu insanlara da bedelini ödemesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

       

 
    Toki’in asıl görevinin kentsel dönüşüm yapmak olduğunu söyleyen Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü. Hazine arazileriyle ilgili yaşadığımız sorunlardan biri de özellikle şehir merkezlerindeki imara açılan bölgelerdeki hazine arazilerini Maliye Bakanlığı, TOKİ'ye iki satır yazıyla hemen devrediyor. Bir ülkenin sadece konut yaparak, apartman yaparak büyümesi mümkün değil. TOKİ'nin görevi, müteahhitlerin yapamadığı yapmaktır, vatandaşın yapamadığını yapmaktır, kentsel dönüşüm yapmaktır ama bugün TOKİ, şehir içerisindeki rantı çok yüksek olan arsaları Maliyeden, Millî Emlakten devralarak bunları Emlak Konut ya da müteahhit iş birliğiyle milyon dolarlık konutlar yapmaktadır. TOKİ'nin öncelikle kentsel dönüşüm yapması ve Maliyenin de TOKİ'ye bu tip yerleri devretmemesi gerektiğini düşünüyoruz. “dedi.

              TARSUS ŞEHİR HASTANESİNİ ARTIK YAPIN

Seçim döneminde vaat edilen Tarsus’ta şehir hastanesi yapılma projesinin henüz faaliyete geçmediğini belirten Şimşek ; hastanenin doğru alana yapılması gerektiğini ve biran önce yapılıp, faaliyete geçmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle son verdi. “  
“Mersin Tarsus'ta on yılı aşkındır bir hastane serüveni yaşanıyor. Hastane yapılabilecek iki tane alan belirleniyor. Alanın bir tanesi bataklık, alanın bir tanesi de dolgu alanı, Bakanlık bir karar veriyor, "Bataklığa yapalım.". Kamuoyunda tepki oluyor, değiştiriyor, gidiyor, "Dolgu alanına yapalım." Ona da uzmanlar karar vermiyorlar. Her seçim billboard asılıyor: "Tarsus'a şehir hastanesi yapıyoruz." "İhaleyi yaptık." deniyor. İki yıl geçti 2015 seçimlerinden bu tarafa, ortada hastane de yok, ihale de yok, hâlâ hastanenin nereye yapılacağı da belli değil. Özellikle 100-110 milyon TL para harcanacak bir hastane için her iki yerin de biz uygun olmadığını düşünüyoruz ama devlet yatırım yaparken "Arazi bedava olsun." diyor. Bedava uygun yer yoksa, 110 milyon liraya hastane yapılacaksa, bir 5-10 milyon liraya da koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti hastane yapacak bir yeri satın alıp doğru yere hastane yatırımını yapmalıdır.”dedi.(kaynak:MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18