::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda, yeni çıkan taşeron yasası ile ilgili mağduriyetleri dile getirdi.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek
Haber Giriş:
19 Şubat 2018 Pazartesi 11:58

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda, yeni çıkan taşeron yasası ile ilgili  mağduriyetleri dile getirdi.

 

Şimşek“Taşeron yasası çıkarken belediyelerde ve KİT'lerde çalışan insanlarımız çok büyük bir umutla yasanın çıkmasını beklediler. Yalnız, özellikle belediyelerin araç kiralama şirketlerinde veya yan kuruluşlarında çalışan insanların birçoğu taşeron yasasıyla beraber hak sahibi olamadılar.

 

 

 

Burada ihale bedelinin yüzde 70'i araç bedeli, yüzde 30'u personel olan şirketlerin tamamı saf dışı kaldı. Sadece Mersin Büyükşehir Belediyesinde 220 kişi -belediyede sekiz on yıldır, on iki yıldır çalışan- taşeron işçi yeni çıkan yasayla bırakın kadro almayı, mevcut işlerinden de oluyorlar, işten çıkartılmak durumundalar. Yine benzer şekilde, on-on beş yıl önce işledikleri suçlardan dolayı sabıka kaydı olanlar çıkan taşeron yasasına takılıyorlar ve kadro alamıyorlar. Bakanlığın buna mutlaka bir çözüm getirmesini  ve görüşülen torba yasa içerisinde ya da  ilave bir maddeyle tekrar düzenlenmesini istiyoruz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET TUTARINDAN AZ OLMASIN

 

       Emekli maaşlarının artması gerektiğini belirten Şimşek” Emekliler bizleri arayarak beş bin iş gününü doldurmalarına rağmen hâlâ Türkiye'de 600,700, 800 lira gibi tutarlarda emekli maaşı aldıklarını söylüyorlar. Yani, bugün 600 700 lirayla insanların yaşamlarını idame ettirebilmesi mümkün değildir. Bütün emekliler için en az asgari ücret tutarında bir maaşın Hükûmetiniz tarafından ödenmesi gerekmektedir. Bu konudaki aksaklıkların, nerede eksiklik varsa, nerede yanlışlık varsa bunların düzeltilerek asgari ücretin altında maaş alan emeklilere en azından hayatını idame ettirecek kadar bir asgari ücret verilmesi gerekmektedir.    

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29