
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Hükümeti eleştirerek, “On altı yıllık bir iktidar sezonda taban fiyat açıklayamıyor. Bu kadar beceriksizlik olmaz. Hükûmeti 2019 yılında taban fiyatlarını sezon başlamadan önce açıklamaya davet ediyorum. “ şeklinde konuştu.
Şimşek yaptığı konuşmasında: “ Ucuz mazot çiftçiye ne zaman verilecektir, bu konuda hükümeti bir açıklama yapmaya davet ediyorum.Çiftçinin elinde mısır kalmadı, mısır taban fiyatı açıklanıyor. Buğday bittikten sonra buğday taban fiyatı açıklanıyor. Fındık sezonu başladı, ortada taban fiyat yoktur. Narenciyenin merkezi Mersin'dir, limon Erdemli'de yetişmektedir. Limonun borsası Ürgüp'te kurulmakta, limonata fabrikaları Bursa'da açılmaktadır. Hükûmetin bu politikalardan vazgeçerek öncelikle Mersin'e soğuk hava depoları, narenciyeyle ilgili fabrikalar açmasını, narenciye tesisleri açmasını ve bunun ihracatını teşvik etmesini, ihracata teşvik vermesini ve 2019 yılında da artık yaptığı bu yanlışlardan vazgeçerek taban fiyatlarını sezon öncesi açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (kaynak:baki Şimşek)
| Paylaş: | ![]() |
TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ
Tarsus Gastronomi Merkezi, ERASMUS+ ChocoFuture Projesi kapsamında düzenlenen uluslararası çikolata eğitimleri ve atölye çalışmalarının ana uygulama noktası oldu
14 Nisan 2026 Salı 18:24
ENERJİSA ENERJİ’DEN YENİ REKLAM FİLMİ: KARANLIK SAVAŞÇILARI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR PARK’A MESCİT KAZANDIRDI
Yanık Sahalar Ağaçlandırılıyor
TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ
TARSUS BELEDİYESİ, POLONYA’NIN WARKA BELEDİYESİ İLE İKLİM DİRENCİ PROJESİNE İMZA ATTI
MERSİN ŞEHİR TİYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR
11 Nisan 2026 Cumartesi 11:38
26 Mart 2026 Perşembe 15:09
21 Mart 2026 Cumartesi 16:50