::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATI'NDAN AŞURE GÜNÜ MESAJI

MHP Tarsus İlçe başkanı Ertuğrul Bodur,Aşure günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
MHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATI'NDAN AŞURE GÜNÜ MESAJI
Haber Giriş:
21 Eylül 2018 Cuma 08:36

MHP Tarsus İlçe başkanı Ertuğrul Bodur,Aşure günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Bodur,mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Zulmün olduğu yerde muhakkak zalim vardır. Şehidin olduğu yerde mutlaka cani bulunacaktır. Kan akıyorsa katil faaldir; şiddet faaliyettedir. Mazlum, hakkı yenmiş, hukuku çiğnenmiş, masumiyeti ihlal, masuniyeti imha edilmiş insandır. Ve mazlumlar her çağı ahlarıyla inletmişlerdir.

Ancak hiçbir mazlumun ahı yerde kalmamış, hiçbir zorbayı abat etmemiştir. Hicri 61 yılının 10. Muharrem günü Kerbelâ'da mazlumla zalim, hak ile batıl, sadakatle hıyanet karşılaşmış ve çöl kumları kana bulanmıştır. Efendimiz Resulullah'ın aziz torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt'ten olan 70'den fazla masum insan şehadet şerbetinden içmiştir. Kerbelâ'da şehit düşen Ehl-i Beyt'in muhterem büyükleri kahramanlığın simgesi, katiller ise korkaklığın ve kalleşliğin isimleri olmuşlardır. Hüseyni ahlak ve duruş Kerbelâ'yı sarsmış, çağları sallamış, sukut eden insanlığın, önü kesilen İslam'ın vicdan ilamını, iman ilanını yapmıştır.

Kerbelâ; köhne yaşamaktansa, boyunduruk altına girip tutsak kalmaktansa şehadeti seçip teslim olmayan asaletin imrenilecek tezahürüdür. Hz. Hüseyin, haksızlığı reddeden, mevki ve makam hırsını elinin tersiyle iten, çöl sıcağında inancın vahasıyla parlayan ahlak ve iman kutbudur. Hz. Ali der ki, "Sabır imandır... Sabrı olmayanın imanı yoktur." Kerbelâ sabrın zaferi, mazlum iradenin nefesi, haklı davanın sancağıdır.

Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitlerine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı olarak Aşure Günü'nde, Muharrem Ayının manevi yas ikliminde dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyoruz. Ne Şii, ne Sünni, Türk'ün birdir ahlakı, imanı, töresi. Unutmayınız, birlik hamurumuz, nifak çamuruyla yoğrulamayacaktır.’’(kaynak:MHP Tarsus İlçe teşkilatı)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29