::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MÜFTÜ ERANAY'DAN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ” HAFTASI MESAJI

Tarsus Müftüsü Dr.Hayri Erenay, 1- 7 Ekim arası kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri” Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
MÜFTÜ ERANAY'DAN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ” HAFTASI MESAJI
Haber Giriş:
02 Ekim 2018 Salı 08:59

Tarsus Müftüsü Dr.Hayri Erenay, 1- 7 Ekim  arası kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri” Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 

“İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Camiler, İslam toplumunun hayâtiyetini devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyulan târihî birikimi ve tecrübeyi yansıtan toplumsal birer bellek hüviyetindedir”“Dinimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan ve beş vakit minarelerinden Rabbimizin büyüklüğünü kainata duyuran Camilerimiz, kardeşliğimizin tesis edildiği huzur, bilgi, birlik ve ibadet mekanlarımızdır. Camilerimizin bülbülleri, olmazsa olmazları ve temel taşları; camilerimizi kendilerine birinci adres olarak seçen gönül dostlarımız Din Görevlilerimizdir.

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından beri kutlanmakta olan “Camiler Haftası” 2003 yılından itibaren “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bu hafta vesilesiyle Başkanlığımızca belirlenen tema " Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler"dir. Bu konu doğrultusunda düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Bunun sonucunda bir yandan camilerimizin fiziki şartlarının yeniden gözden geçirilmesi yönünde önemli çalışmalar yapılmakta; diğer yandan da farklı toplum kesimlerinin camiyle daha fazla buluşabilmesine imkan sağlanmaktadır. Bu hafta nedeniyle din görevlilerimiz hastaları, hastaneleri, hapishaneleri, güçsüzler yurdundaki yaşlıları, yetiştirme yurtlarındaki çocukları ziyaret ederek onların gönüllerini almaktadırlar. Mahallelerindeki yetim ve yoksullara yardım edilmesine aracılık yapmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.

 

Cami ve Kur’an Kurslarımızda görev yapan din görevlilerimizin çok büyük ve kutsal bir görev ifa etmekte olduklarını belirten Tarsus Müftümüz Dr. Hayri Erenay Uhdelerindeki din hizmetlerinin yanı sıra beşikten mezara kadar hep insanlarımızın yanında olmakta ve sosyal hayatın her safhasında halkımızın hizmetinde bulunmaktadırlar. Dolayısıyla din görevlilerimiz toplumda saygın bir yere sahiptirler” dedi.

 

Müftüsü Dr. Hayri Erenay  “Bizler tarihe iz bırakmış, insanlığa İnsani – İslami değerleri tanıtmış muhteşem bir kültür ve medeniyetin mirasçılarıyız. Ecdadımız bin yıldır cami merkezli bir kültür ve medeniyet inşa etti. Bizi biz yapan değerlerimiz hep camilerden beslendi ve feyz aldı” dedi.

Caminin kuşatıcı ve kucaklayıcı ikliminden beslenerek ve Hacı Bektaş Veli’ nin sözüne uyarak bir olduk, iri olduk, diri olduk diyen Müftü Erenay, bu itibarla ; “Camiler haftası ve yapılacak faaliyetlerin milletimiz ve ülkemizin huzur ve barışına birlik ve kardeşliğine katkı sağlamasını,  bu vesileyle bu yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Tarsus’umuza, ülkemize ve âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini temenni ediyor; değerli meslektaşlarımızı fedakârane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, ahirete intikal eden meslektaşlarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlerden ahirete intikal edenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler niyaz eder, saygılarımı sunarım” dedi.(kaynak:Tarsus Müfütlüğü)

 


 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google