::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Müftü Erenay'a Kızılay'dan Teşekkür Plaketi

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı ve ekibini makamında kabul etti.
Müftü Erenay'a Kızılay'dan Teşekkür Plaketi
Haber Giriş:
14 Şubat 2017 Salı 08:14

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı ve ekibini makamında kabul etti.Tarsus Müftülüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, Kızılay’a destek ve katkılarından dolayı Müftümüz Hayri Erenay’a  plaket verdi.

Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, İlçe Müftüsü Hayri Erenay’a makamında nezaket ziyaretinde bulunarak, Kızılay’a katkılarının anısına teşekkür plaketi verdi.

Özcanlı, Tarsus’ta yaptığımız her Kan bağışı kampanyasında göstermiş olduğu destek ve duyarlılıktan dolayı plaket verme gereksinimi duyduklarını söyledi.

Dr. Özcanlı,“Biz kurum olarak Tarsus’ta Sayın Müftümüzün desteğini her zaman yanımızda buluyoruz. Bölgede kan bağışında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Biz de Sayın Müftümüzün Tarsus’ta bizi yalnız ve çaresiz bırakmıyor olmasından ve duyarlılık ve desteklerinden dolayı minnettarlığımızın bir ifadesi olarak, kendisine plaket verdik”. dedi 

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, Uluslararası yardım kuruluşu olan Kızılay'a destek vermeyi her şeyden önce vatandaşlık görevi olarak kabul ettiklerini söyledi. 

 

Müftümüz,  “öyle bir dinin mensuplarıyız ki dinimize göre ‘bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir’. Dolayısı ile insanları yaşatmak gerekir. Kan bağışı için hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Başta personelimiz olmak üzere insanlarımızı teşvik ettik ve ediyoruz. Şunu hiç unutmamız lazım yarın bizim bu kan’a ihtiyacımız olmayacağının garantisi yoktur. Bütün kardeşlerimizi kan vermeye davet ediyorum. Bizi bu plaket ile onurlandırdıkları için Kızılaya ve Dr. Saltuk Buğra Özcanlı beye teşekkür ederim. Kendilerinden Allah razı olsun” ded

Paylaş:  Facebook Twitter Google