::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mültecilerin Hak ve Mesuliyetlerine dair Muhtarlar Çalıştayı

Tarsus Kaymakamlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) koordinesinde Tarsus'ta ‘'Mültecilerin Hak ve Mesuliyetlerine dair Muhtarlar Çalıştayı düzenlendi.
Mültecilerin Hak ve Mesuliyetlerine dair Muhtarlar Çalıştayı
Haber Giriş:
02 Ekim 2018 Salı 08:36

Tarsus Kaymakamlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) koordinesinde  Tarsus’ta  ‘’Mültecilerin Hak ve Mesuliyetlerine dair Muhtarlar Çalıştayı düzenlendi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Zorbaz Otelde düzenlenen çalıştayda mültecilik sorunun dünya  var oldukça süreceğini söyledi.

Kaymakam Ünal,  mültecilik artık dünyanın en önemli  sorunu  haline  geldiğini  belirterek şunları kaydetti.Dünya var oldukça mültecilik olacaktır. Şuan  Türkiye’de Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmaktadır. Burada mültecilerle  olan en büyük sıkıntımız iletişim. Sorunlarının çözümü  noktasında  iletişim sorunu ile karşılaşmaktayız. Bu bizim eksikliğimiz. Yurt dışına çıktığımda esnafla konuştuğumda hemen Türkçe konuşuyor. Bizimde bu  iletişimi benimseyerek dil öğrenmeliyiz. Tarsus’ta daha rahat, daha huzurlu yaşamak için bu çalıştayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum”dedi.

Tarsus  ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ise Suriyeli  mültecilerin  her geçen gün  artması nedeniyle  sorunların her geçen gün arttığını söyledi.

Tarsus’ta yaşayan Suriyeli mültecilerin gece ve gündüz hayatlarının çok değişik olduğuna dikkat çeken Başkan Güllü, “Mültecilerle ilgili böyle bir toplantı yapılması konusunda ihtiyaç vardı. Ülkemiz tarih boyunca mültecilere  hep kucak açmıştır. Suriyeliler  ciddi sorun yaşamaktayız. Doğum ve ölümler olmaktadır. Fakat bizler onlara  değil onlar bize uymalıdır. Onların gece ve gündüz aşamları  çok  farklı.  Bu nedenle bizim yaşatımıza uymalıdırlar. Bu çalıştayın faydalı olacağına inanmaktayım” şeklinde konuştu.

Çalıştayda  (UNHCR) Statü Belirleme Müdürü Akif Atlı, Mültecilerin Durumuna Genel Bir Bakış ve Gerçekler ile Yanılsamalar ile ilgili bir konuşma yaptı.

Çalıştayda, Mersin İl Göç Müdür Vekili Nalan Yetim, Mültecilerin Hak ve Mükellefiyeti, Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Psikoloğ Kerem Özcan Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün sağladığı Hizmetler, Tarsus  Hizmetler müdürü Ahmet Sarman Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakfı’nın sağladığı Hizmetler, Kızılay ve Dünya Gıda Proğramı’nın sağladığı yardımlar ile ilgili ise Onur Özdemir birer sunum yaptı.

Mültecilere İlişkin Sorunlar ve  çözüm Önerileri ile ilgili soru, cevap ve  tartışmanın ardından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) koordinesinde  Tarsus’ta  yapılan  Muhtarlar Çalıştayı sona erdi.

 

Zorbaz Otel’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Tarsus’ta  Muhtarlar Çalıştayı’na Tarsus Kaymakı Yüksel Ünal, Tarsus Emniyet Müdürü Halis Ünal, Jandarma komutanı Binbaşı Burak Demirtaş,Tarsus  ve Çamlıyayla Muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Tarsus Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakfı müdürü Ahmet Sarman, Mersin İl Göç Müdürü Prof. Dr. Nalan Yetim,  Mersin Sosyal Hizmetler Müdürü  Kerem Özcan ile  Tarsuslu Muhtarlar katıldı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google