::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nutuk Parkı içerisinde bulunan Kitap Kafe hizmete açıldı

Tarsus Belediyesi bir kez daha örnek bir projeye imza attı
Nutuk Parkı içerisinde bulunan Kitap Kafe hizmete açıldı
Haber Giriş:
19 Mart 2018 Pazartesi 07:05

Tarsus Belediyesi bir kez daha örnek bir projeye imza  attı.

Anıt Mahallesi Nutuk Parkı içerisinde bulunan Kitap Kafe hizmete açıldı.

Tarsus Belediyesi, burada ücretsiz çay servisi yaparak, kitap okuma alışkınlığını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Kitap Kafe’yi hayata geçirmelerindeki asıl nedenin yoğun talep ve istekler doğrultusunda olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kitap Kafe’nin sayısını arttırmayı planladıklarını söyledi.

Amaçlarının okuma alışkanlığını arttırmak olduğunu belirten Başkan Can, ‘Kitap Kafeyi açmamızdaki gayemiz Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey zamanında yapılan Sunay Atilla Üstgeçidi altında bulunan okuma salonu şu anda gerçekten gençlerimizin aşırı talep etmesi, hatta orada belli bir saat bekleyerek ondan sonra okuma salonuna girmesinden kaynaklandı.

İnşallah bugün burada Kitap Kafe’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde kitap kafe ve okuma salonlarının sayısını arttıracağız. Kitap kafeyi açmamızdaki gayemiz gençlerimiz, yaşlılarımız emeklilerimiz gelip ücretsiz bir şekilde kitap, dergi ve gazete okuyabilsinler.Kitap kafe de günlük yerel ve ulusal gazeteler de bulunacak. Ayrıca okullarımızda okuma etkinlikleri kapsamında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz burada etkinlik düzenleyebilecek. Gençlerimiz hafta sonları canlı müzik etkinliği yapabilecekler. İmza ve söyleşi günleri düzenlenebilecek. Yazarlar kitap tanıtım programları düzenleyebilecek. Dernekler kültürel ve sanatsal faaliyetleri yapabilecekler. Şehrimizin yeni bir kültür köşesi olacak inşallah. Kitap Kafe şehrimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bütün gençlerimizi bütün büyüklerimizi bütün emeklilerimizi kitap kafe ye davet ediyoruz. Çaylar ücretsizdir haberiniz olsun’’ ifadesini kullandı.

Ramazan ayına kadar her hafta bir açılış yada temel atma merasimi gerçekleştireceklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Anıt Mahalle sakinlerine buradan bir müjde vermek istiyorum. Anıt Mahallesi muhtarımız Mustafa Naci Güllü beyle yaptığımız istişare sonucunda bir pazar yeri ihtiyacı vardı. Şu anda mevcut yapılan cami inşaatı ve Pazar yeri inşaatı kamulaştırmasını Tarsus Belediyesi olarak bizler kamulaştırdık. Yaklaşık 6,5 Trilyon kamulaştırmaya para ödedik. Hayırsever işadamımız tarafından yaptırılan Cami inşaatımız devam ediyor İnşallah Cenabı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle Ramazan ayında ibadete açılacaktır. Pazaryeri ihalemizi de gerçekleştirdik. Bu yılın sonunda Anıt Mahallesi kapalı bir Pazar yerine de kavuşmuş olacak. Bu da şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bizi izlemeye devam edin diyorum’’ dedi.

Kitaplardan öğrenilecek çok şeyin olduğunu ifade eden Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise, yapılan hizmet için Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

Kaymakam Ünal, “Belediyemiz meydanda güzel bir tesis yapmış. İşte burada kitaplarımız. Her birinden öğreneceğiniz şeyler var. Bizde yıllarca okuduk, yıllar sonra okuduklarımızı anladık. Nasrettin hocadan örnek vereceğim. Maya çaldı göle dendi. Denedi ya tutarsa dendi, hayallerin deneyerek gerçekleşeceğini öğrendik, paltosu aşağıya düşmüştü sana ne demişti, seni ilgilendirmeyen konulara girmemen gerektiğini öğrendik. Her bir okuduğumuz bilgiyi her bir kelimeyi her bir ruh halini kalbimizden, akıl ve mantığımızdan süzerek yaşantımıza geçiriyoruz. İşte senin muhtaç olduğun kudret, senin aradığın güç, senin aradığın yaşam koçu antidepresanın buradadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

 

Belediye olarak işlerinin hizmet yapmak olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentte yaşayan insanların mahalli, müşterek ihtiyaçlarını çözerken, diğer taraftan da şehrin kültür değerlerine sahip çıkıp, insanları bilinçlendirmek ve bilgilendirmek gerektiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, “Bu hizmetler özellikle gençlerimiz için yapılan hizmetler tabi ki bundan bu kentin tecrübeli insanları da faydalanacak onlarda gelip burada birbirleriyle dostluklarını geliştirecekler, pekiştirecekler ve memleket meselelerini tartışacaklar. Kitaplarını gazetelerini okuyacaklar ve bu kentte bir ruhun oluşmasına katkıda bulunacaklar. Ben Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum bu tür hizmetler gerçekten hayırlı hizmetler. Başta çocuklarımıza gençlerimize ve zamanı çok olan emeklilerimize olmak üzere bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Araştırmacı, Halk Bilimcisi, Yazar Dr. Halil Atılgan ise, “Bu topraklarda yetişen biri olarak bugün çok mutluyum. Güney’den başlayarak Torosları tek tek dolaşıp 32 kitapla bu ülkenin kültürüne hizmet ettim. Bugün bir kapıya adımı verilerek, öyle bir mutlu oldum ki, bazı şeyler ifade edilmez, anlatılmaz ancak boğazda düğümlenen yaşlar onu ifade etmeye kafidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahallelerine yaptıkları hizmetten dolayı Başkan Kocamaz ve Başkan Can’a tablo vererek teşekkür eden Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü, bu güzel esere sahip çıkacaklarını söyledi.

Daha sonra kesilen kurdelenin ardından Kitap Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kitap Kafe’de ilk kitapları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Araştırmacı, Halk Bilimcisi, Yazar Dr. Halil Atılgan okudu.

Kitap Kafe’de yaklaşık 5 bin kitap bulunurken, günlük olarak yerel ve ulusal gazetelerin yanısıra dergiler de bulunuyor.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46