::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Obezite hastalığı yüzünden asansör fobisi bile başladı

Adanalı obezite hastası Muhammed Burak Ekşi'nin şeker hastalığı, tansiyon ve ağrılarına, ‘Asansörde kalırsam nasıl kurtulurum?' korkusu da eklendi. 155 kilo olan Ekşi, zayıflamak için tüp mide ameliyatı oldu
Obezite hastalığı yüzünden asansör fobisi bile başladı
Haber Giriş:
22 Mayıs 2018 Salı 04:49

 

Adana’da yaşayan ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 28 yaşındaki nörofizyoloji uzmanı  Muhammed Burak Ekşi, obezite hastalığı nedeniyle birçok yan hastalıkla karşı karşıya kaldı. Vücut ağırlığı 155 kilo olan Muhammed Burak Ekşi, 19 yaşındayken tip 2 diyabet hastası oldu ve insülin kullanmaya başladı. Tansiyon sıkıntısı olan genç hastayı, eklem ve boyun ağrıları da yakaladı. Muhammed Burak Ekşi’de son olarak asansör fobisi gelişti. “Asansörde kalırsam bu kiloyla nasıl kurtulurum?” korkusuna kapılan genç hasta çok zorunlu olmadıkça asansöre binemez hale geldi.

 

SPOR VE DİYET İŞE YARAMADI

Kiloları nedeniyle sosyal hayatta ciddi sorunlar yaşayan, 1 saat bile yürüyemeyen, üzerine uygun kıyafet bulmakta zorluk çeken Muhammed Burak Ekşi, spor ve diyetle zayıflama girişimlerinde bulundu. 144’e kadar inen Ekşi, kısa sürede tekrar kilo aldı ve zaman zaman 158’e çıktı. Ne yaparsa yapsın kilo veremeyen Muhammed Burak Ekşi, sonunda tüp mide ameliyatıyla zayıflamaya karar verdi. Ekşi’nin ameliyatını Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi yaptı. Ekşi’nin midesinin yüzde 85’i laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatla alındı.

 

2 YILDIR AYNI PANTOLON

Muhammed Burak Ekşi, 10 yaşından beri obezite sorunuyla uğraştığını ancak bir türlü başarılı olamadığını belirtti. Kiloları nedeniyle zaman zaman işini yapamayacak duruma geldiğini anlatan Ekşi, “28 yaşındayım ama obezite yüzünden gençliğimi yaşayamıyordum. İnsanlarla sosyal faaliyetlere katılamıyordum çünkü hemen yoruluyordum. Kıyafet bulmak her zaman sorun oluyordu. Bedenime uyacak kıyafet bulamadığım için 2 yıldır aynı kot pantolonu giyiyorum.  Son yıllarda ‘Asansörde kalırsam, bu kiloyla nasıl kurtulurum?’ diye korkmaya başladım.  Ameliyatla kilo verip sağlıklı bir hayat sürmek istiyorum” dedi.  Op. Dr. Erdal Cücük ise Muhammed Burak Ekşi’nin 1 yılda 80 kiloya inmesini beklediklerini söyledi.(kaynak:Medical Park Tarsus Hastanesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17