Tarsus Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve TÜED genel merkez mali sekreteri Ömer Kurnaz’ı herkes tanır.
Kendisi tabandan gelen bir dernekçidir. Cemiyetçidir.
Çalışmalara nerde başladı, bugün nerelere geldi.
Yaptığı çalışmalar ne kadar güzel değil mi?
Kolay değil öyle Ankara gibi başkentte 1 milyona yakın insana hizmet etmek. Ömer Kurnaz TÜED’in 5 kişilik yönetimine girmiş, Tarsus’un göğsünü kabartmıştır. Bu kolay olmadı. Ömer Kurnaz Tarsus’ta yıllardır yaptığı dernekçilik ve cemiyetçilik faaliyetindeki başarılarından dolayı bu yönetime girdi.
Geçtiğimiz gün kendisiyle görüştüğümde “emeklilerin haklarını sonuna kadar savunuyoruz” diyen Ömer Kurnaz, hatta bankalardan alınacak promosyon konusunu da yıllardır takip ettiklerini gündemde tuttuklarını söyledi.
Kurnaz, “Bu konuyu ilk gündeme getiren dernek ve cemiyet biziz. Şu anda başbakanımız, hükümet ve bakanlarımız bu işe el attılar. Karınca, kaderince de olsa, önümüzdeki günlerde bu promosyonlar dağıtılacak” dedi.
Kurnaz, Erdek’teki Emeklilerin sosyal tesislerinde çalışan 50 kişi varsa, başkan bunların en az 40 tanesini Tarsus ve Mersin’den götürmüş. İşte hemşehricilik budur.
Ömer bey genel merkez yönetiminde olmasa, bunlar olur muydu?
Tarsus’luların Ankara’da gidebileceği tek adres yokken, şimdilerde bu tek adres ise TÜED genel merkezi olmuştur, Ömer Kurnaz olmuştur.
Oraya gidersiniz Ömer Kurnaz’ın misafiri olursunuz. Misafirlik güzel bir şeydir. Ömer Kurnaz da Tarsus’tan gidenlere ve yanına uğrayanlara yardımcı olur, onları başkentte misafir eder. Bu emekli olur veya olmaz. Sizin veya oraya giden kişinin Tarsuslu olması Ömer Kurnaz’a yetiyor.
Allah Ömer Kurnaz’ın da gönlüne göre versin.
Ankara’da dost kapısı olan ve kapısını sonuna kadar açan Ömer Kurnaz gibi insanlardan Allah razı olsun diyorum.
Bizim Ankara lobimiz yok, şimdilik tek görünen Ömer Kurnaz. Allah kendisinden razı olsun.
Allah böyle dost kapılarını Ankara’da çoğalsın.
Çalışmalarında başarılar sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.
Paylaş: |
17 Şubat 2022 Perşembe 11:28
05 Ekim 2020 Pazartesi 10:35