::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖMER KURNAZ: EMEKLİLER İYİLEŞTİRME BEKLİYOR!

ÖMER KURNAZ: EMEKLİLER İYİLEŞTİRME BEKLİYOR!
Haber Giriş:
06 Aralık 2021 Pazartesi 09:28

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, yüksek enflasyon karşısında emeklilerimize yüzdeli zam yerine, seyyanen zammın yapılmasını talep eden basın açıklaması yaptı. Kurnaz, emekli aylıklarının yüzde 90’nın 1.500-2.500 TL arasında olduğunu belirterek, yüzdeli zam düşük kalacağından seyyanen zam yapılmasını istedi.

Asgari ücretle, asgari emekli aylıkların eşitlenmesinin bir beklentiye dönüştüğünü belirten Kurnaz, TÜFE hesaplamasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

“TÜİK, açıkladığı verilerle gerçeklikten uzak kalmış ve piyasa koşullarıyla bağdaşmayan oranlar açıklamıştır. Aylık %3.51, yıllık %21.31 olarak açıklanan enflasyon, emeklimize yapılacak olan zamları küçültmektedir. Sosyal güvenlik, yoksullukla mücadele de en temel araç olmasına rağmen, emekli aylıklarının giderek alım gücü azalmaktadır.

TÜİK’in enflasyon verilerini ele aldığı kalemlerdeki ve hesaplama metotlarında yaptığı değişikliklerle, enflasyon verileri gerçeklikten uzak kalmıştır. TÜİK, kendi verileriyle çarşı-Pazar verilerini kıyasladığında, TÜFE oranlarının güven vermediği net bir şekilde görülecektir. Doğru enflasyon için emeklinin mutfak harcamalarına, yakıt, elektrik, su ve kira giderlerine bakıldığında, açıklanan enflasyon rakamının güven vermediği net bir şekilde görülecektir. Vatandaşlarımızın çoğunlukla tükettiği ürünlerden oluşturulacak ana grup ve madde listesinin oluşturulması ve bu liste ile enflasyon araştırılmasının yapılmasını talep ediyoruz.”

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google