::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Otogar-Otoban Bağlantı Yolu'nda Asfalt Çalışmaları Başladı

Kent giriş-çıkış trafiğini rahatlatması beklenen Otogar-Otoban Bağlantı Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede asfaltlama çalışmaları başladı.
Otogar-Otoban Bağlantı Yolu'nda Asfalt Çalışmaları Başladı
Haber Giriş:
18 Temmuz 2018 Çarşamba 08:32

Kent giriş-çıkış trafiğini rahatlatması beklenen Otogar-Otoban Bağlantı Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede asfaltlama çalışmaları başladı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğine yönelik iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin kent trafiğini rahatlatmak amacı ile Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) ile Mersin-Adana arası otoyol bağlantısını sağlayacak olan yolun yapımını hızla sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 520 metre uzunluğundaki MEŞOT ile O – 51 otoyolu arasında bağlantıyı sağlayacak olan yolda sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Yüzde 98’i tamamlanan yolun trafiğe açılmasının ardından MEŞOT’tan giriş çıkış yapan şehirlerarası otobüsler ve diğer araçlar kent trafiğini aksatmadan transit geçiş yapabilecek.

Otogar Otoban Arasında En Kısa Bağlantı

Bağlantı yolu kapsamında 18 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde iki gözlü menfez yapılırken 7 metreden 2 metreye kadar değişen boylarda 362 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı devam ediyor. Yolun yapım çalışmalarında 23 bin metreküp altyapı dolgusu ve üst yapı çalışma malzemesi kullanılacak.

Mersin Şehir Hastanesi ve MEŞOT’a en yakın otoyol bağlantısı özelliği taşıyan yolun tamamlanmasının ardından sağlık araçları ve şehirlerarası otobüsler kent trafiğini aksatmadan kente giriş ve çıkış yapabilecekler.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google