::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım İçmesuyu

Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım İçmesuyu isale hattı ve terfi hattı çalışmaları ile yatırım konusunda çağ atlıyor
Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım İçmesuyu
Haber Giriş:
21 Temmuz 2017 Cuma 18:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Tarsus İlçesi Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım İçmesuyu isale hattı ve terfi hattı çalışmaları ile yatırım konusunda çağ atlıyor. Belen içmesuyu kaynağından getirilecek su ile ilçe sakinleri kesintisiz içmesuyuna kavuşmuş olacak.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların şikâyetlerini ortadan kaldırmak ve halka en sağlıklı içmesuyunu en kaliteli şekilde sunabilmek amacıyla Mersin genelinde yürüttüğü altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mersin’in önemli problemlerinin başında gelen içmesuyu ve altyapı konularını büyük bir titizlikle çalışarak çözüme kavuşturan MESKİ, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım içmesuyu isale hattı ve terfi hattı çalışmaları kapsamında; Çakırlı Mahallesi’nde içmesuyu terfi hatları, elektrik hatları ve motopomplar yenilendi. Cinköyü’nde de motopomplar yenilenerek, yeni elektrik hatları döşendi. Ulaş Mahallesi’nde ise 150 metreküplük içmesuyu deposu yapımı tamamlanırken, muhtelif çaplarda yaklaşık 4 bin 600 metre içmesuyu hattı döşenerek, içmesuyu hatlarının bağlantıları gerçekleştirildi.

 

“Çalışmalarımız titizlikle devam ediyor”

Tarsus İlçesi’nin 17 mahallesinde yaşanan içmesuyu sorununu gidermek için Belen içmesuyu kaynağından içmesuyu getirmek için hazırlanan projenin 1 milyon 392 bin TL’ye mal olacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “ Bu projemiz şimdiye kadar Tarsus İlçesi’nde gerçekleştirdiğimiz en büyük projelerden bir tanesi durumunda. 2. Kısım İçmesuyu Hattı ve Terfi Hatları mekanik ve elektrik hatları bağlantılarının tamamlanmasının ardından Çakırlı, Cinköyü ve Ulaş mahalleleri kesintisiz içmesuyuna kavuşmuş olacak. 3. Kısım İçmesuyu İsale ve Terfi Hattı çalışmaları tamamlandığında ise Karadirlik, İbrişim, Küçükköse Balcı, Büyükköse Balcı ve Sucular mahallelerinin içmesuyu sorunu kalmayacaktır” dedi.

 

Bu bölgenin uzun yıllar susuzluk çektiğini ve proje sayesinde mevcut su sorununun ortadan kalkacağını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bu projeyi 2018 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bu bölgelerde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın, içmesuyu sorununu çözüme kavuşturmak için, var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (kaynak:Meski)

Paylaş:  Facebook Twitter Google