::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pekmezle Yapılan 51 Çeşit Ürün Turizm Fakültesi'nde Tanıtıldı

Erdemli İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde üzüm pekmeziyle yapılan 51 çeşit ürün ve yöresel tatlar, Turizm Fakültesi'nde tanıtıldı.
Pekmezle Yapılan 51 Çeşit Ürün Turizm Fakültesi'nde Tanıtıldı
Haber Giriş:
27 Aralık 2017 Çarşamba 18:15

Erdemli İlçesi’ne bağlı Üzümlü Köyü’nde üzüm pekmeziyle yapılan 51 çeşit ürün ve yöresel tatlar, Turizm Fakültesi’nde tanıtıldı.

 Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Üzümlü Köyü Muhtarı Mustafa Başbilen, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı ve Erdemli  İŞKUR Aşçılık Eğitmeni Fatma Çıkla, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katılım gösterdi.

Köylerimizdeki ürünlerin zenginliğini göstermek ve bu tatları tanıtmak üzere projeye destek verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Birdir, “Bir davet üzerine Üzümlü Köyü’nde bulunma ve bu tatları tanıma fırsatım oldu. Üzümlü Köyü halkı, bölgemizde çok fazla bilinmeyen çok değerli ve doğal ürünlerden özellikle sıraca mantarı ve pekmezden farklı üretimler yapıyorlar. Ancak ne yazık ki bu ürünler gereken değeri görmüyor. Bizlerde tanıtım amaçlı böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaparak katkı sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İŞKUR tarafından açılan Pekmez Kursu sonucunda elde edilen ürünlerin tanıtımı için böyle bir proje hazırladıklarını belirten Muhtar Mustafa Başbilen ise “Yerli ürünlerin değerlenmesi ve pazara ulaşmasında sıkıntı var. Bu tür projelerle yöresel ürünleri tanıtarak daha geniş kitlelere ulaşarak köy halkımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir’e bizi desteklediği için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Tanıtım etkinlikleri aracılığıyla Üzümlü Köyü halkının yöresel ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Eğitmen Fatma Çıkla, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Etkinlik kapsamında katılımcılar üzüm pekmeziyle yapılan birbirinden farklı 51 çeşit ürünü ve yöresel ürünleri tattılar.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google