
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 8 No’lu Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi Meclis Üyeleri, sektörün pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini değerlendirdi. Perakende mağazalarının e-ticaret karşısında zorlandığını anlatan Meclis Üyeleri bu dönemde bekledikleri destekleri anlattı.
MTSO 8 No’lu Komite Meclis Üyesi ve Yılmazlar Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Firma Sahibi Hasan Yılmaz, bu süreçten en fazla perakende mağazalarının olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Tedbirler kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle dışarıya çıkmaların azaldığını, bunun sonunda da mağazalardan alışverişin yerini e-ticaretin aldığını hatırlatan Yılmaz, süreçten en fazla beyaz eşya mağazalarının ve elektronik mağazalarının olumsuz etkilediğini ifade etti.
Aynı zamanda bu sektörlerde üretimin ithalata dayalı olması nedeniyle çeşitli sorunlar yaşandığını da kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
“Döviz kurlarındaki artışla birlikte doğal olarak ithal hammadde fiyatları da oldukça yükseldi. Bu durum doğrudan ürün fiyatlarına yansıdı. Yılbaşından bu yana beyaz eşya fiyatları neredeyse yüzde 50 arttı. Geldiğimiz süreçte sektör temsilcileri hem artan ürün maliyetleri hem de doğrudan satış yapamamanın sıkıntısı ile karşı karşıya. Sıkıntıları en azından bir miktar azaltabilmek adına sektör temsilcileri beyaz eşya ve elektronikteki KDV oranlarının mobilyada olduğu gibi yüzde 8’e indirilmesini, mağazaların kapanmaması için de sıkıntılar sona erene kadar kira desteği verilmesini bekliyor.”
Aynı zamanda kira vergilerinin de bu süreçte alınmaması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, SSK ücretlerinin de işveren üzerinde ciddi bir yük oluşturduğuna işaret etti. Perakende sektörünü işsizliğin ilacı olduğunu vurgulayan Doğan, bu süreçte sektörün korunmasının önümüzdeki süreçte daha sağlıklı yol alınabilmesinin anahtarı olacağını sözlerine ekledi.
| Paylaş: | ![]() |
TARIM, TİCARET VE BÖLGESEL RİSKLER MASAYA YATIRILDI
Tarsus Ticaret Borsası'nın Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında Borsa toplantı salonunda gerçekleştirildi
07 Aralık 2025 Pazar 21:34
Tarsus Ticaret Borsası'nda En Yüksek Tescil Ücreti Ödeyenlere Plaket
TARIM, TİCARET VE BÖLGESEL RİSKLER MASAYA YATIRILDI
Tarsus’ta esnafa 387 milyon 418 bin kredi
Tarsus’ta geçen ay 590 adet konut satıldı
LİMON İHRACATI YASAĞI 15 MAYIS'TA TEKRAR DEĞERLENDİRİLMEK ÜZERE KALDIRILDI!
TARSUS TİCARET BORSASI, EKONOMİYE DEĞER KATAN ÜYELERİ ÖDÜLLENDİRDİ
19 Aralık 2024 Perşembe 18:00
18 Ekim 2024 Cuma 17:41
14 Eylül 2024 Cumartesi 09:17