::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Prof.Dr.Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları

Prof.Dr.Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında Mersin'i Tarsus TSO meslek lisesi temsil etti
Prof.Dr.Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları
Haber Giriş:
25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:01

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Danışman öğretmenliğini Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aydın Dönmezoğlu’nun yaptığı öğrenciler İbrahim Kaya ve Ramazan Ünsal  isimli öğrencilerin  hazırladığı “Felçli ve Yatalak Hastalar İçin Bakıcı Uyarı Sistemi” ve öğrenciler  Eyüphan Gök ve Mehmet Ali Sarp  hazırladığı“Annem Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor” isimli projelerle 26 ülkeden 785 projenin katıldığı Prf.Dr.Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarında final sergisine kalan 100 projenin içinde yer alarak   Mersin ve Tarsus’u Uluslar arası Bilimsel bir yarışmada temsil eden tek okul olma başarısını gösterdi.

 

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz Pazar günü Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan final ve ödül törenine resmi katılım davetini bekleyen Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve danışman öğretmenlerinin başarısının haklı gururunu yaşıyor.

     Yarışma  Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Betül Çotuksöken,Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Teknolojisi Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Başkanı olarak Doç. Dr. Numan Sabit Çetin, Enerji Sistemleri Mühendisliği Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Başaran, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Cem Emeksiz ve Elektrik Makinaları Anabilim Dalı Olimpiyat Değerlendirme Komitesi Üyesi olarak Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğan katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46