::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rasim Dokur Anadolu Lisesinde Mezuniyet sevinci

Rasim Dokur Anadolu Lisesinde Mezuniyet töreni düzenlendi
Rasim Dokur Anadolu Lisesinde Mezuniyet sevinci
Haber Giriş:
01 Haziran 2017 Perşembe 09:32

Rasim Dokur Anadolu Lisesinde Mezuniyet töreni düzenlendi.

Rasim Dokur Anadolu Lisesinde düzenlen mezuniyet törenine Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Gençlik Hizmetleri Spor ilçe müdürlüğü,Okul Müdürü Bülent Hacıkerimli,bazı okul müdürleri,öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.Tarsus Milli Eğitim müdürü Mehmet Kalaycı,mezuniyet töreninde  “Sevgili öğrenciler; artık eğitim hayatının önemli bir aşamasını geride bıraktığını, bugün artık kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başladığınız ve bugün gerçek hayatla tanıştığınız bir gün. Sizlere en başta şunu hatırlatmayı bir vazife telakki ediyorum.

Bugün yaşadığınız gurur ve heyecan, anne ve babalarınızın, hocalarınızın uzun ve sabırlı emeklerinin bir neticesidir. Anne ve babalarınız, velileriniz, hocalarınız, işte bu atmosferi hissetmek için yıllarca sabırla, metanetle, fedakarlıkla sizlere emek verdiler. Bir de şunu bilmenizi isterim ki sizler, Yavuz Sultan Selim gibi bir cihan padişahının torunlarısınız. Sizler, hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru mübarek bilerek, o kaftanı ömür boyu kutsal bir emanet gibi saklayan, vefatının ardından da üzerine örtülmesini vasiyet eden, üç kıtaya hükmetmiş ama hocasının dizinin dibine çökmüş kahramanların torunlarısınız. Okul kapısından bedeniniz çıksın ama gönlünüzü, aşkınızı, vefa borcunuzu lütfen okulda bırakın. Değerli gençler bütün toplum ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizimde geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. İnanıyorum ki sizler bu umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzenine çıkaracaksınız.

Ama bizleri daha da mutlu edecek şey ileride sizleri öncelikle iyi bir insan ve iyi bir iş sahibi olarak görmektir. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.Rasim Dokur Anadolu Lisesi  Müdürü Bülent Hacıkerimli de şunları kaydetti: “Bugün burada yaptığımız tüm çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Öğrencilerimizi yükseköğretime uğurlarken onlarla gurur duyuyoruz. Okul idaresi olarak bizim için sınavlardaki başarıları kadar yaşam başarıları da çok önemli. Akademik, sosyal ve kültürel anlamda dolu olmaları, yaşam boyu başarılarını sağlayacaktır. Biz akademik başarılarının yanı sıra manevi değerlerine gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, vatanına ve milletine bağlı içinde bayrak sevgisi olan nesiller yetiştirmek için yola çıktık. Emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı bir ebeveyn ve eğitimci hassasiyeti ile öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte onları kendinden emin, ne dediğini ve ne istediğini bilen hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamayı seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak sizlere taktim ediyoruz Geleceğimiz siz mezunlarımıza emanet. Mezunlarımızı kutluyor emeği geçen tüm anne ve babalarımıza, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programın devamında, program akışına uygun müzik ve slayt eşliğinde okunan şiirler misafirlere duygulu anlar yaşattı. Mezuniyet töreninde öğrenciler hazırladıkları gösteriler ile katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Program, Protokol ve Okul İdaresi Öğretmenleri tarafından Rasim Dokur Anadolu Lisesi´nden mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edilerek son buldu.

(kaynak:Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü)

Paylaş:  Facebook Twitter Google