::
19 Mart 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

REKTÖR ÇAMSARI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İLE BİRARAYA GELDİ

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden 4 yıllık süre için Üniversitemiz Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, düzenlenen törenle Mersin Üniversitesi akademik ve idari personeli ile bir araya geldi
REKTÖR ÇAMSARI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İLE BİRARAYA GELDİ
Haber Giriş:
08 Aralık 2018 Cumartesi 18:09

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden 4 yıllık süre için Üniversitemiz Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, düzenlenen törenle Mersin Üniversitesi akademik ve idari personeli ile bir araya geldi.

 

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Rektör eşi  Dr. Memnune Çamsarı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Durmuş Ali Arslan, Prof. Dr. Yunus Yıldırım, Prof. Dr. Murat Yakar, Doç. Dr. Esma Kadızade Dumanlı, Doç. Dr. Mehmet Özgür Türkmenoğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Vedat Güngör ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göreve atanması dolayısıyla teşekkürlerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, göreve layık bulunmasını kişisel bir başarıdan çok, Mersin Üniversitesi ailesinin ortak başarısı olarak gördüğünü ifade ederek emek ve katkı sağlayan herkese şükranlarını sunduğunu belirtti.

Mersin Üniversitesi’nin 15 fakülte, 8 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 bin personel ve 47.500 öğrenci ile bugün ülkemizin geleceğine yetiştirdiği donanımlı öğrencilerle yön veren bir eğitim kurumu haline gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Çamsarı, yeni görev döneminde de tamamlamayı arzu ettikleri projelere daha fazla odaklanmayı, kentine, milletine ve ülkesine katkı sunan bir üniversite olma hedefine tam anlamıyla ulaşmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, geçtiğimiz dört yıllık süre zarfında hem üniversite hem de ülkemiz adına önemli süreçler yaşandığını, bunların başındaysa devletimizin varlığına ve milletimizin iradesinin temeli olan demokrasimize 15 Temmuz 2016 gecesi yapılan kalkışmanın geldiğini söyledi.  

“Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğini tehdit edenler, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başta Aziz Milletimiz olmak üzere kahraman Emniyet Teşkilatımız ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu personelini karşısında buldu.” diyen Prof. Dr. Çamsarı sözlerine “Vatanımızın, milletimizin ve demokrasimizin savunuculuğunu en kıymetli görev olarak addeden Mersin Üniversitesi olarak bizler de hain kalkışmanın hemen ardından, tek vücut halinde, devletimizin ve milletimizin yanında olduk.” şeklinde devam etti.

Mersin Üniversitesi Rektörüğü görevine başladığı 2014 yılının kasım ayından bu yana pek çok projeyi hayata geçirirken, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Tarsus Üniversitesi kurucu rektörlüğü gibi görevleri de üstlendiği belirten Prof. Dr. Çamsarı, Üniversite olarak Diş Hekimliği Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi gibi yeni fakülte, yüksekokul, bölümler ve merkezler ile daha da geliştiklerini, enstitü öğrenci sayısının yüzde 141, yabancı uyruklu öğrenci sayısının ise yüzde 438 artış gösterdiğini vurguladı.

Avrupa Birliği, SODES ve TÜBİTAK projeleri başvurularındaki büyük artış ve elde edilen olumlu sonuçların da altını çizen Prof. Dr. Çamsarı, Üniversitemiz bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknokent ile Türkiye’de sadece 3 ilde desteklenen proje kapsamında 6 Haziran 2018 tarihinde Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın katılımıyla hayata geçirilen Mersin Genç Girişimcilik Merkezi’nin sadece bölgemizin değil ülkemizin de ekonomik ve teknolojik kalkınması için önemli olduğunu söyledi.

4 yıllık görev süresi boyunca Eğitim Fakültesi, merkezi derslikler, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, diş kliniği, Mimarlık Fakültesi ek binası, Anamur Meslek Yüksekokulu binası gibi çok sayıda fiziki projeyi tamamladıklarını ifade eden Prof. Dr. Çamsarı, 136 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi, Mersin Üniversitesi Camii, Akdeniz Kültürlerini Araştırma ve Kongre Merkezi’nin yapımına devam edildiğini, Denizcilik Fakültesi binasının ise Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından inşa edileceğini belirtti.

Bu dönemde milli ve manevi anlamda öğrencilerimize ve bölgemize katkı sağlayacak, onların ülke, tarih ve millet bilincini geliştirecek projeler de gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Sarıkamış Şehit Torunlarını Sarıkamış’ta, Çanakkale Şehidi Torunlarını Çanakkale’de dedeleriyle buluşturan projeleri hayata geçirdik. Şanlı tarihimize ve geçmişimize sıkı sıkıya bağlılığımızı sürdürürken, yeni nesil teknolojilere, çağın gereksinimlerine ve geleceğe ışık tutacak farklı projelerin de ortaya çıkmasını sağladık. Ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık.” dedi.

“Bugünden itibaren yoğun bir mesaiyle geçtiğimiz dört yılın deneyimini, gelecek dört yılın heyecanıyla buluşturup Mersin Üniversitesini sadece bölgenin ve ülkemizin değil dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri haline nasıl getirebiliriz bunun mücadelesi içerisine gireceğiz.” diyen Prof. Dr. Çamsarı, hedeflere ulaşma noktasında en büyük gücü Mersin Üniversitesinin değerli akademik ve idari personeli ve kıymetli öğrencilerinden aldıklarını kaydetti.

Üniversite Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Alper Tunga Özcan, öğretim görevlileri Can Erdoğan ve Türkol Çankaya tarafından verilen müzik dinletisinin de yer aldığı tören sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, eşi Sayın Dr. Memnune Çamsarı ve Rektör Yardımcılarımız ile birlikte akademik ve idari personelimizin tebriklerini fuaye alanında kabul etti.(kaynak:Mersin Üniversitesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
BUGÜN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. SENE-İ DEVRİYESİ
GÜNCEL

18 Mart 2024 Pazartesi 08:49

BUGÜN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. SENE-İ DEVRİYESİ

Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü
08:49
DR. LEVENT UYSAL MHP MYK ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
GÜNCEL

17 Mart 2024 Pazar 21:32

DR. LEVENT UYSAL MHP MYK ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Hemşehrimiz MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal 75 kişilik Merkez Yürütme Kurulu(MYK) asil listesinde yer aldı
21:32
ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
GÜNCEL

17 Mart 2024 Pazar 15:51

ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 17 Mart 1923 günü gerçekleştirdiği ziyaretin 101'inci yıl dönümü Tarsus'ta coşkuyla kutlandı
15:51
BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'A 2 YENİ HİZMET
GÜNCEL

14 Mart 2024 Perşembe 09:08

BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'A 2 YENİ HİZMET

Vahap Seçer, ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı ile 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı
09:08
BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKI İLE İFTAR YAPTI
09:02