::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Roman Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi

Vali Ali İhsan Su, ‘SODES Güdümlü Projeleri' kapsamındaki ‘Roman Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Roman Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi
Haber Giriş:
28 Mart 2018 Çarşamba 09:00

Vali Ali İhsan Su, ‘SODES Güdümlü Projeleri’ kapsamındaki ‘Roman Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada açılışı yapılan merkezin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile eşi Sülün Pamuk’un da katıldığı ve temsili kurdelenin kesilerek açılışının gerçekleştirildiği merkezde bulunan giyim, kuaförlük, çocuk bakım, ahşap boyama ve seramik kurslarını gezen Vali Ali İhsan Su, kursiyerler ile yakından ilgilendi ve yetkililerden kurslarda verilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Vali Su Roman Vatandaşlarımızın Sorun ve Taleplerini Dinledi

Kurs ziyaretini okuma yazma sınıfını ziyaret ederek noktalayan Vali Su, aralarında her yaştan vatandaşımızın bulunduğu kursiyerlerle bir süre sohbet ettikten sonra, Kaymakam Pamuk’un yanı sıra, Türkiye Romanlar Konfederasyonu (Rom-Kon) Mersin İl Başkanı Talip Moğoltekin ve Turgut Reis Mahalle Muhtarı Ahmet İldeniz ile birlikte, ağırlıklı olarak Roman vatandaşlarımızın ikamet ettiği mahalle esnafını ziyaret ederek, hayırlı iş ve bol kazanç dileklerini iletti.

Esnaf ziyaretinin akabinde, Cengiz Topel Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Müzisyenler Kahvehanesinde Roman vatandaşlarımızla buluşan Vali Ali İhsan Su, yapılan sohbetle birlikte onların da sorun ve taleplerini dinledikten sonra mahalleden ayrıldı.(kaynak:Mersin Valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google