::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Tarsus'u tercih etti

Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye'den marul,kabak,patlıcan,biber ve domatesi ihracatına sadece Tarsus'tan karşılanmasına karar verdi
Rusya Tarsus'u tercih etti
Haber Giriş:
08 Eylül 2017 Cuma 16:13

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya " Tarsuslu firmaların  en üst düzeyde Ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sağlayacak olmaları bizleri gururlandırdı." dedi.

 

 

Rusya Tarım Bakanlığı resmi web sayfasında yayınladığı haberde; Türkiye'nin bu ülkeye ihracatı Tarsus tarafından karşılanacak.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Rusya Tarım Bakanlığının 31 Ağustos 2017 tarihinde resmi web sayfasında açıkladığı haberinde bazı sebzelerin Rusya piyasasına ihracatının Tarsus'lu firmalardan gerçekleştirilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ülkemiz ve Tarsus adına bu olumlu gelişmeyi  değerlendiren Başkan Murat Kaya " Tarsuslu firmaların  en üst düzeyde Ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sağlayacak olmaları bizleri gururlandırdı." dedi.

Firmalarımızın, Rusya pazarında kalıcı olabilmeleri için üretimden, ambalaja, depolamadan ihracata kadarki tüm evrelerini iyi planladıklarına değinen Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti.

"Rusya Tarım Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle Mayıs ayı başlarında ülkemize gelen Anton Karmazin başkanlığındaki heyet, İzmir, Antalya ve Mersin’deki incelemelerinin ardından son olarak Tarsus’a gelerek 15 firmada incelemede bulunmuştur. Marul, kabak , biber, domates ve patlıcan başta olmak üzere ihraç ürünlerinin dikim safhasından hasadına kadar olan süreçteki çalışmaları inceleyen Rus heyeti, paketleme ve nakil konularında da gerekli incelemelerini tamamlayarak hazırladığı raporunu nihayet Rusya Tarım Bakanlığı resmi web sayfasında yayınladı. Raporda yer alan ve 1 Eylül 2017 tarihinden sonra Rusya’ya ihracat yapacak olan firmaları açıklayan Bakanlığın haberinde firmaların tamamının Tarsus'lu ve Tarsus Ticaret Borsası'nın üyeleri olması bizleri ayrıca gururlandırdı.

Rusya ile Ülkemiz adına dış ticaretin sürekliliğinde, bu pazarın vazgeçilmez markası olmak adına Tarsuslu firmalarımızın rekabet gücünün arttırılması için daha çok işbirliğine ve lobiye ihtiyacımız var. Tarsus olarak Türkiye'den sadece açıklanan Tarsuslu firmaların ihracat yapacak olması, bu gurur verici tarihi fırsatı çok iyi değerlendireceğimize inancımız sonsuzdur.

Firmalarımızla gurur duyuyor ve Tarsuslu firmalarımızı daha çok üreten, daha çok ihracat yapan firmalar olarak görme isteğimiz artıyor. Firmalarımıza güvenilir Marka imajları için teşekkür ediyor, ihracat kabiliyetlerini arttırmak, Ülkemiz ve Tarsus adına yaşanan bu olumlu gelişmeyi en üst düzeyde ihracata yansıtacaklarına, Rusya pazarında güvenilir hareket kabiliyeti sağlayarak Rusya’ya kalite ve hizmet anlamında en iyiyi sunacaklarına da inanıyorum.

İhracatları ile Türk ürünlerinin kalitesini Rusya’da Avrupa ürünlerinin alternatifi yapacaklarına, hatta en güvenilir marka olabilecekleri bu fırsatı Tarsuslu firmalarımızın gerçekleştirebileceğine inanıyor,Rusya pazarının Ülke ve Tarsus ekonomisine kazandıracağı değeri ve bu tarihi fırsatın iyi değerlendirilmesini umuyoruz.

 

Rusya Tarım Baknalığı Resmi Web Sitesi Haberinde yayınlanan Tarsuslu 9 Firma

1. ÇAVAŞ YONCA TARIM - RASİM

2. KOLTARIM ZİRAAT HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3. ALİ SEVEROĞLU - SEVEROĞLU TARIM

4. BATI SOĞUK HAVA DEP.TAR.ÜRN.GID.İNŞ. İTHİHR.TİC.VE.SAN.LTD. ŞTİ

5. BAHŞİŞ TARIM TURİZM NAKLİYAT İNŞAAT VE DANIŞMANLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ

6. GÖNKAR TARIM TAŞIMACILIK MADENCİLİK İNŞAAT TEMİZLİK SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

7. Erza Tarım

8. Refik Zaman

9. LİDER GIDA SAN. DIŞ TİC. LTD.ŞTİ

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google