::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sanatçı Ömür Gedik, Başkan Kocamaz İle Birlikte Turunç Ağacı Dikti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve sanatçı Ömür Gedik şehit anneleri ile birlikte Mezitli sahilinde Anneler Günü için turunç ağacı dikti.
Sanatçı Ömür Gedik, Başkan Kocamaz İle Birlikte Turunç Ağacı Dikti
Haber Giriş:
26 Mayıs 2018 Cumartesi 11:45

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve sanatçı Ömür Gedik şehit anneleri ile birlikte Mezitli sahilinde Anneler Günü için turunç ağacı dikti.

 

Hürriyet gazetesi yazarı, sanatçı ve hayvan hakları savunucusu, SİYAD üyesi, HAÇİKO Derneği Kurucusu ve Başkanı Ömür Gedik, Anneler Günü dolayısıyla Mersin’e geldi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte Mezitli’deki ayaklı mini piyanonun olduğu alana 20 adet turunç ağacı diken sanatçı Ömür Gedik, ayrıca Başkan Kocamaz ile birlikte sahildeki annelere sukulent çiçeği dağıttı.

 

Ağaç dikimi öncesi, sahil bandında küçük bir gezinti gerçekleştiren Başkan Kocamaz ve sanatçı Ömür Gedik, Mersinli annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutlayarak, bu özel günde Mezitli Sahilindeki vatandaşlara çiçek dağıtıp, sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.  Kadınlara kendi elleri ile sukulent çiçeği dağıtan Başkan Kocamaz, sanatçı ve bir kız çocuğu annesi olan Ömür Gedik’e de çiçek hediye etti.

 

Mezitli Sahil bandında annelere çiçek dağıttıktan sonra ağaç dikimine geçen Başkan Kocamaz ve sanatçı Ömür Gedik, şehit anneleri ile birlikte 20 turunç ağacını toprak ile buluştururken, şehit anneleri ağaç dikimi sırasında duygusal dakikalar yaşadı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Anneler Günü dolayısıyla kurulan stantta Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından bin adet sukulent çiçeğinin dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik Miyav Park’ta

 

Daha yeşil bir Mersin için Anneler Günü dolayısıyla ağaç dikimi gerçekleştiren Başkan Kocamaz ve sanatçı Ömür Gedik, ağaç dikiminin ardından Miyav Park’ı da ziyaret etti.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak kedileri için hayata geçirilen Miyav Park’a hayran kalan sanatçı Ömür Gedik, Başkan Kocamaz ile birlikte kedilerin konaklayıp, oyun oynayabildiği ve beslenebildiği yaşam alanlarını gezdi. Rengarenk oyun alanlarının, mama ve su kaplarının, kedilerin uyumaları için minik kulübelerin, tuvaletlerin ve doğal çim alanlarının yer aldığı Miyav Park’a hayran kaldığını belirten Gedik, ayrıca parktaki kedileri sevdi.

 

Gedik: “Ağaç dikmek, Anneler Günü’nde yapılacak en güzel etkinliklerden bir tanesiydi”

 

Anneler Günü’nde Mersin’de olmaktan ve böylesine özel bir günde anneler ile birlikte ağaç dikmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren sanatçı Ömür gedik, “Çok güzel iki etkinlik ile başladı benim Mersin’deki günüm. İlk olarak şehit aileleri ve Başkanımız ile birlikte ağaçlar diktik. Ben her Mersin’e geldiğimde orayı ziyaret edeceğim. Çok duygulu anlar da yaşadık. Şehit anneleri ağaçlara oğulları gibi baktılar, suladılar, topraklarını attılar. Çok güzeldi ve çok anlamlıydı. Bence Anneler Günü’nde yapılacak en güzel etkinliklerden bir tanesiydi. Ben de bunu Mersin’de yaşamış olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duydum. Ben de bir anneyim Anneler Günü’nün değeri çok farklı. Anne olmak çok farklı benim için de annem çok farklı. Ben bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Böyle özel bir yerde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Gedik: “Mersin’de kediler için bir cennet yapmışlar”

 

Miyav Park’ı çok beğendiğini dile getiren ve bütün dünyaya örnek olması gerektiğini belirten Gedik, “Şu anda gerçekten kendimi cennette gibi hissediyorum. Çünkü Mersin’de bir Miyav Park olduğunu bilmiyordum. Sanırım 5-6 ay önce açılmış. Ben dünyadaki bütün barınakları gezme imkânı buldum. Fakat ben böyle bir yeri bütün dünyada hiçbir yerde görmedim. Örnek olacak bir yer diye düşünüyorum. Ben de diğer bütün belediyelere ve gittiğim her yere Mersin’de Miyav Park’ı örnek göstereceğim. Çok güzel bir proje yapılmış. Anneli yavrulu kediler de burada, onların da Anneler Günü kutlu olsun. Hepsine burada çok iyi bakılıyor. Güzel güzel geziyorlar. Evde ben 20’ye yakın kedi besliyorum, böyle bir yerde olsalar hepsi çok mutlu olurdu herhalde. Kediler için bir cennet yapmışlar. Her yere örnek olacak bir çalışma. Burada olduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

“Hem acıyı hem sevinci birlikte yaşadık”

 

Ağaç dikimine katılan Şehit Üsteğmen Emrah Şahin’in annesi Gülay Haşimoğlu Şahin “ Benim oğlum 2016 yılında şehit oldu. Burada hem acıyı hem de sevinci birlikte yaşadık. Çok değişik duygular. Biz şehit oğlumuz sayesinde bu kadar insanla bir araya geldik. Hem acı hem sevinç bir arada. Hem mutluyum, hem üzgünüm. Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.(kaynak:Mersin Büyükşehir Beleidyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google