::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEÇER'DEN TATARİSTANLI YATIRIMCILARA MERSİN'E DAVET

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tataristanlı yatırımcıları Mersin'e davet etti. Mersin'in Tataristan'daki kardeş şehri Nizhnekamsk'ın Belediye Başkanı Aydar Metshin ve beraberindeki heyet, Başkan Seçer'i makamında ziyaret etti
SEÇER'DEN TATARİSTANLI YATIRIMCILARA MERSİN'E DAVET
Haber Giriş:
03 Ağustos 2019 Cumartesi 10:26

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tataristanlı yatırımcıları Mersin’e davet etti. Mersin’in Tataristan’daki kardeş şehri Nizhnekamsk’ın Belediye Başkanı Aydar Metshin ve beraberindeki heyet, Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti.

Seçer, Nizhnekamsk ile ilişkileri sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, “Mersin yatırım yapmak için son derece cazip bir kent. Sayın Başkanım nezdinde Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Tataristan’daki tüm yatırımcıları Mersin’e davet ediyorum” dedi. Ziyarette, Mersin’in kardeş şehri olan Nizhnekamsk (Tüben-Kama) ile ticari, sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerini geliştirmek adına karşılıklı çalışmaların sürmesi gerektiği konuşuldu.

Nizhnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metshin, ziyarette Başkan Seçer’e başarı dileklerini ileterek, kendisini Tataristan’a davet etti. Başkan Seçer, iki kardeş şehrin her alanda ilişkilerini sürdüreceğini ifade ederek, “2014 yılında Cumhurbaşkanınız’ın Mersin ziyareti ile Büyükşehir Belediyemiz ve belediyeniz arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Artık yeni Belediye Başkanı olarak görevi ben devraldım. Yine şehriniz ile eskiden olduğu gibi bir kardeş şehir hüviyetinde ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Tataristan tarihi ve kültürel birikimi, coğrafyası ile her zaman Türkiye’nin ilgisini çekmiş önemli bir ülke. Ülkeler düzeyinde de önemli ilişkilerimizin olduğu, yeterli görmesek de ticaret hacmimizin olduğu bir ülke. Bundan sonraki süreçte ülke düzeyinde ve kardeş şehrimiz ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimiz artarak devam edecek” dedi.

Kardeş şehir Nizhnekamsk ile Mersin’in birçok ortak özelliği olduğunu vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:

“Şehriniz petrokimya tesisleri konusunda önemli gelişmeler göstermiş çok değerli tesislere sahip bir şehir. Bu anlamda da kentim Mersin ile benzeşen yönleri var. Biz de Türkiye’nin ilklerinden ve en önemli tesislerinden biri olan ATAŞ Petrokimya Tesisleri’ne sahibiz. Liman kenti olma hüviyetimizle de bu tip yatırımlar için son derece elverişli bir bölgeyiz. Ayrıca kentimizin önemli potansiyel içeren sektörleri var. Akdeniz’in kıyısında son derece tarihi kültürel özelliklere sahip bir kentiz. Şu anda devam eden yatırımlarımızın bitmesi durumunda güçlü bir turizm şehri olabiliriz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Turizm açısından geliştirmek istiyoruz ve bunu da başaracağız.”

Seçer, ziyarette Mersin’in mevcut yatırım potansiyellerinden de bahsederken, tarımsal, ekonomik ve kültürel değerlerini sıralayarak, Mersin hakkında konuklarını bilgilendirdi. Başkan Seçer, “Organize Sanayi Bölgelerimizde Türkiye’nin değerli fabrikaları var. Limanımız, coğrafi konumumuz, deniz, kara ve havayolu ağlarının kesiştiği bir coğrafyada olmamız bizi önemli bir lojistik merkezi haline getiriyor. Bütün bu imkânların ve olanakların olduğu bir alan. Ticaret son derece iyi noktalarda. Yani Mersin’de ekonominin gelişmesi adına, toplumun, şehrin gelişmesi adına bir çok imkanımız var” dedi.

Mersin’in potansiyellerini değerlendirmek ve ticari ilişkileri geliştirmek adına, ticaretin önemli olduğunu vurgulayan Seçer, Tataristan’daki yatırımcıları Mersin’e davet etti. Başkan Seçer, “Ülkelerimiz ve kardeş şehirlerimiz arasında bundan sonraki süreçte ekonomik anlamda birbirimize katkı sağlayacak çalışmaların olacağını umut ediyorum. Mersin yatırım yapmak için son derece cazip bir kent. Sayın Başkanın nezdinde Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Tataristan’daki tüm yatırımcıları Mersin’e davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Seçer’i tebrik ederek konuşmasına başlayan Nizhnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metshin, Mersin’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Karşılıklı ilişkileri geliştirmek adına çalışmalara hazır olduklarını ifade eden Başkan Metshin, “Şahsım ve ekibim adına belediye başkanlığınızı tebrik ediyorum. Biz Mersin gibi büyük bir şehir olmasak da büyük bir ekonomik potansiyelimiz var. Önemli petrol rafinerilerimiz var. Otomotiv ve tarım sektörü gelişmiş. Sizdeki gibi çalışkan ve misafirperver insanlarımız var. En yakın zamanda sizleri Tataristan’a ve kentimize davet ediyorum. Tataristan’da, kentimizde yatırım yapmak isteyen Türkiye’deki yatırımcıları ülkemize bekliyoruz” dedi.

Ziyaret sonrası Tataristan ekibi, Başkan Seçer’e ziyaret hatırası olarak vazo hediye etti.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google