::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Seçer,Mersin'de Muhtarları Ziyaret Etti

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a.adayı Vahap Seçer, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Seçer,Mersin'de Muhtarları Ziyaret Etti
Haber Giriş:
19 Aralık 2017 Salı 16:53

 

CHP Mersin eski milletvekili ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a.adayı Vahap Seçer, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

 

Seçer son olarak Toroslar’daki Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akbelen Mahallesi Muhtarı Şaban Cankatan’ı ve ilçedeki diğer muhtarları ziyaret etti.

 

Ziyaretlerinde mahalle, ilçe ve Mersin’e dair görüş alışverişinde bulunan ve sorunları dinleyen Seçer, çözüm önerilerini de paylaştı.CHP’li Seçer, yaptığı değerlendirmelerde 2012 yılında kabul edilen ve 2014 yılında uygulanmaya başlanan Bütünşehir Yasası olarak bilinen düzenlemeyle köylerin tüzel kişiliğinin ortadan kalktığını ve mahalleye dönüştürüldüğünü anımsattı. Yasanın kabulüyle birlikte, Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk sınırlarının da değiştiğini, hatırlatan Seçer, “Bu yasayla, Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetki alanının il sınırını kapsaması, birçok belde belediyesinin kapanmasını ve kırsal alanların belediye sınırlarına dahil edilmesini sağladı. Dolayısıyla, belediyelerin hizmet vermesi gereken alanlar da çok genişledi ve muhtarların da var olan sorumluluğu bir kat daha arttı” dedi.

Bu kadar geniş bir alanda hizmet vermek için yerel yöneticiler ile muhtarların hizmet odaklı olarak işbirliği içinde çalışmalarının önemine dikkat çeken Seçer, “Çünkü, mahallesini ve mahallesinde yaşananları muhtarlarımızdan daha iyi kimse bilemez. Muhtar ile yerel yönetici birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışmalı ki o yere hizmet gidebilsin. Varsa, oradaki sorun da çözülebilsin. O nedenle, yereldeki tüm sorunların çözümünde muhtarlar anahtar rolündedir.” diye konuştu.

MERSİN TÜRKİYE’DİR

Muhtarlarla yapılan sohbetler sırasında Mersin’in çözüm bekleyen sorunlarının her geçen gün arttığı değerlendirmesi de yapıldı. Mersin’in ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı açısından “Türkiye’nin küçük bir örneği” olduğunu belirten Seçer, şöyle dedi:

“Ben, her zaman ‘Mersin, Türkiye’nin küçük bir örneği, bir izdüşümüdür’ diyorum. Binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş kadim topraklara sahip olan Mersin, farklılıkların gücünü bilen, hiç birisini dışarıda tutmadan hepsini bir zenginlik olarak kabul eden, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bir kardeşlik, barış ve hoşgörü şehridir. Hepimiz bu güzel mozaiğin birer parçasıyız. Dolayısıyla, zenginliklerimize sahip çıkarak, bir ve beraber olursak, tüm sorunları çözebiliriz. Hiçbir şey önümüze engel olamaz. Bu gerçek, ülkemiz için de geçerlidir. Bu ülkede, kardeşçe, barış ve dostluk içinde yaşayabileceğimizi herkese gösterelim. Böyle olursa, Türkiye yarınlara el ele kol kola gönül birliği içerisinde ilerleyecek, tüm sorunları aşacak güce ve kararlılığa sahiptir”

Mersin’de muhtarlar ile ayrı ayrı görüşmeler yaptığını ve şehrin sorun ve sıkıntılarını bir de onlardan dinlediğini belirten Vahap Seçer, “Muhtarlarımızla görüşmelerimi sürdürmeye kararlıyım.  Çünkü, önemli olan o mahalledeki vatandaşlarımızın neyi, nasıl istediğidir.” dedi.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18