::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEHER TOGO KREŞİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni törenle hizmete açtı
SEHER TOGO KREŞİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
Haber Giriş:
03 Şubat 2020 Pazartesi 09:22

Tarsus Belediyesi tarafından  yapımı tamamlanan  Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni törenle hizmete açtı.

Sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Tarsus Belediyesi Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışına Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan ile eşi Av.Derya Özinç Bozdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi odası başkanı Ruhi Koçak, Selçuk Togo, Tarasus Ticaret ve sanayi odası başkan yardımcısı Fuat Togo,Beleidey başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri,bazı muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Belediye hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde mahalle muhtarı Hakan Çifçi, kreş için belediye başkanına teşekkür ederek, “Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın göreve geldiği ilk andan itibaren bir tek düşüncesi vardı; eğiten, üreten, kültürlü ve sağlıklı Tarsus için, yarınlara umutla bakan bir kent olması için hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak gecesini gündüzüne katarak çalışmaktı” dedi.

Tarsus’un köklü ailelerinden olan Seher Togo’nun oğlu Selçuk Togo ise, “Bundan 82 yıl önce Tarsus iş hayatının girişine eğitim dünyası için başlatan annem Seher Togo ismi bugün ne kadar anlamlı ki bir eğitim kurumuna veriliyor. Hem gururluyuz hem de çok mutluyuz. Şimdi ismini yeni bir eğitim dünyasında hizmetine verilecek bir kurumda yaşayacak. Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakım Evi” ifadelerini kullandı.

EĞİTEN, ÜRETEN, SAĞLIK VE KÜLTÜRLÜ BİR TARSUS İÇİN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Ardından söz alan Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Seher Togo’nun Tarsus’ta ilk kadın girişimci olarak yaptığıyla kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan insanların nasıl gurur duyacağını sizler de taktir edersiniz.  Bu kentin en önemli ögesinin eğiten bir kent olması, üreten bir kent olması, sağlıklı ve kültürlü bir kent olması diye baştan beri bir sloganımız vardı. O slogandan asla ödün vermeyeceğiz. Daha dün Gandhi’nin ölüm yıldönümüydü. Gandhi ne verdi bize? Adalet aşıladı, anlayış aşıladı, ahlak aşıladı. İnsan olanın mutlaka bilmesi gereken ögeleri dört başlık altında topladı. Hayatımda öyle bir sembol oldu ki üç kriter için sembol oldu; Birisi ırkçılığa karşı geldi, ikincisi eşit haklar için mücadele etti, üçüncüsü de barış için mücadele etti. Bütün Gandhi kitaplarını okudum ve unutmadığım çok güzel bir sözü vardı; hayatta bir yere atılırken bile çocuklarımızın, gençlerimizin, eğitilen insanlarımızın şu sözü çok önemliydi; “Seni ilk önce yok sayarlar, sonra seninle alay ederler, sonra seninle savaşırlar, sonra kazanırsın.” Dört basamakta çok güzel bir sınıflandırma yapmıştı. Benim verdiğim mücadele de bu arkadaşlar” dedi.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google