::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehir tiyatroları perdelerini açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonunun ilk oyunu olan ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?' adlı tiyatro ile perdelerini açtı.
Şehir tiyatroları perdelerini açtı
Haber Giriş:
03 Kasım 2017 Cuma 08:21

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonunun ilk oyunu olan ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?’ adlı tiyatro ile perdelerini açtı.

2017-2018 sezonunun ilk oyunu olan ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?’ adlı tiyatroyu izleyenler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç’un yanı sıra, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Hasan Gubaroğlu, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emel Gökbel, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal, daire başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce Mersinli vatandaş yer aldı.

Evlilik meselesi komik bir dille sahnelendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?’ adlı oyunu, Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz olarak izleyici ile buluşurken, her Cuma günü saat 19.30’da görücüye çıkmaya devam edecek. İlk gösteriminde Mersinliler tarafından büyük bir ilgi gören ve bini aşkın seyirciye ulaşan oyun izleyenlerden tam not aldı. İki perde halinde oynanan oyun toplam 120 dakika sürdü.

Muzaffer İzgü tarafından kaleme alınan ve Güvenç Gümüş’ün yönetmenliğini yaptığı ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz? oyunu, Gülen Serin Cesur, Seda Süzgan, Özgür Ahmet Gönenler,  Ekrem Şenel ve Hasan Süzgan tarafından sahneleniyor. Oyunun ışık sorumluluğunu Adnan Göksu üstlenirken, dekor sorumluluğunu da Mehmet Demir ve İskender Doğancılı paylaşıyor.

Oyun, eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek isteyen bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadını konu alıyor. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda evlilik meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp, bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor.

Alibaba ve Kırk Haramiler, 29 Ekim’de sahnelenecek

Oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, oyunun sonunda oyunculara sergiledikleri performanstan dolayı çiçek verildi.

Gösterimin ardından ‘Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?’ adlı tiyatronun yönetmeni Güvenç Gümüş konuşma yaparak, “2017-2018 tiyatro sezonumuzun bugün ilk oyununu oynadık. Sizlere ‘merhaba’ dedik. Bizleri yalnız bırakmadığınız için, öncelikle çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanarak, 29 Ekim 2017 Pazar günü itibariyle başlayacak ve tüm sezon boyunca ücretsiz olarak her Pazar saat 13.30’da sahnelenecek olan Ali Baba ve Kırk Haramiler isimli tiyatro oyununun  duyurusu yapıldı ve tüm Mersinliler oyuna davet edildi.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google