::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehit Astsubay Gözen'in İsmi Ölümsüzleşti

Tarsus Belediyesi Ekim ayı 1. Meclis toplantısında Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen'in ismi, ikamet ettiği Yeşilyurt Mahallesi 4403 sokağa verilerek ölümsüzleştirildi.
Şehit Astsubay Gözen'in İsmi Ölümsüzleşti
Haber Giriş:
02 Ekim 2015 Cuma 09:01

Tarsus Belediyesi Ekim ayı 1. Meclis toplantısında Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen’in ismi, ikamet ettiği Yeşilyurt Mahallesi 4403 sokağa verilerek ölümsüzleştirildi.

Tarsus Belediyesi basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından meclis, 01/09/2015 tarih ve 2015/8-1 sayılı Meclis Zabıt tutanağının oylanması ile devam etti.Tarsus Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçe Taslak Performans programı, Tarsus Belediyesi 2016 (2017-2018) Mali Yılı Bütçe Tasarısı ve Tarsus Belediyesi 2016 Mali Yılı Taslak Yatırım programı görüşülüp karara bağlandı.Meclis, daha sonra Belediye müdürlükleri ve komisyonlardan gelen tekliflerin görüşülmesine geçti.

6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca’da mayınlı hain pusuda şehit düşen 16 askerlerimizden biri olan Tarsuslu Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen’in isminin ikamet ettiği Yeşilyurt Mahallesi 4403 sokağa verilmesi oy birliği kabul edilirken, Şehit Gözen’in ismi ölümsüzleştirildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Can, “Kaymakamlığa vereceğimiz yerle ilgili takas işleminde Kaymakamlık ve Milli Emlak ile yazışmalarımız başladı. Zorbaz Vakfı’yla ilgilide sözlü olarak bir prensip kararı aldık. Turkuaz Semt Pazarı yapımı devam ediyor, Engelliler Parkı devam ediyor, Ergenekon Mahallesi Yaşam Boyu Spor Merkezi çalışması devam ediyor. Bu Eylül ayında İsmetpaşa Mahallesi sakinleriyle kentsel dönüşüm hakkında toplantı yaptık ve belediye olarak ya biz yada İmar Ltd.Şti bir yüklenici firmayla ortak olarak bu kentsel dönüşüme gireceğiz ve mimari projeyi çizdirmeye başladığımızı söyledik. Aynı şekilde Duatepe Mahallesi’nde de bunlar geçerli. Biz daha önce Duatepe Mahallesi’nde mimari projelerle bayağı bir yol kat etmiştik. En son projeye karar verip hissedarların da %70’inin onayını alıp 2 mahallemizde kentsel dönüşümü başlatacağız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, hakkaniyeti uygulayarak, herkese eşit mesafede, değerini vererek bu mahallelerimizi güzelleştirmeyi istiyoruz. Elimizde Hilal Evleri ve Hürriyet Evleri’nde mevcut 100’e yakın dairemiz var. Bunları da kentsel dönüşümde kullanmak için bekletiyoruz. Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 5-6 yıldır esnaflarımız dükkan yapsın diye aldığımız arsalar vardı ve bu iş uzamıştı. 15 gün önce 155 esnafımıza bu arsaları ihale yoluyla satarak mutlu ettik. Sosyal market projesi adı altında 129 köyümüzde ikamet eden engelli kardeşlerimizi otobüslerle evlerinden alarak bayram öncesi sosyal marketten mevcut kıyafetler giydirdik, tıraşlarını yaptırdık, yemeklerini yedirdik ve otobüslerle tekrar evlerine gönderdik. Tarsus’a yeni bir fakülte kurulması kararı bakanlar kurulundan geçti. İlerleyen günlerde kaymakamlık, kent konseyi, ticaret borsası ve yörenin milletvekilleri ile bir araya gelerek Takbaş Mevkindeki üniversiteye yeni bir fakülte kurulmasıyla ilgili yer tespiti çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google