::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şeyseller Tarım heyeti

Şeyseller Tarım heyeti Tarsus'taki tarım alanlarında incelemelerde bulundu
Şeyseller Tarım heyeti
Haber Giriş:
11 Temmuz 2017 Salı 08:26

Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesi olan Seyşeller Cumhuriyeti Ulusal Biyogüvenlik Ajansı’ndan bir heyet  Tarsus’ta tarım alanları ve paketleme tesislerinde   incelemelerde bulundu.

Seyşeller  heyeti, Tarsus’ta  seralar ve işletmelerin paketleme tesislerini gezdi. İncelemeler sırasında heyete Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri Akın Akçalı,Tamer Doğancılı, Koray Kalem eşlik etti.

Heyet sırasıyla narenciye,üzüm,erik,nar,domates,salatalık,biber,patlıcan ve marul ekin alanlarında ve paketleme tesislerinde incelemede bulunup,yetkililerden bilgi aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe müdürü Hayri Erdoğan,heyetin ihraç ürünlerinin dikim safhasından hasadına kadar olan süreçteki çalışmalarla, ürünün paketleme ve nakli konusunda bilgiler aldıklarını belirterek,’’Heyet Pazar ön araştırması yaptı.Ciddi bir  ithalat yapacaklar.Bu nedenle ürünlerle ilgili ithalat konusunda bu ürünler  için yürütülen zararlı risk analizi süreci,üretim alanları uygulamaları ve ihracat kontrolleri değerlendirldi.’’dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google