::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEZAİ KARAKOÇ'UN ŞİİRLERİ TARSUS'LU ŞAİRLER TARAFINDAN SESLENDİRİLDİ

Ünlü Şairlerimizden Sezai Karakoç'un şiirleri Tarsus Şairler ve Yazarlar derneği şairleri tarafından seslendirildi.
SEZAİ KARAKOÇ'UN ŞİİRLERİ TARSUS'LU ŞAİRLER TARAFINDAN SESLENDİRİLDİ
Haber Giriş:
23 Ocak 2019 Çarşamba 17:35

Ünlü Şairlerimizden Sezai Karakoç’un  şiirleri Tarsus Şairler ve Yazarlar derneği şairleri  tarafından seslendirildi.

Asutay işhanında Güner Baykal toplantı salonundaki proğramda İkinci Yeni şiirinin uç beyni, tevazu ve beyefendiliğin kalesi, büyük düşünür, siyasetçi, şair ve yazar Sezai Karakoç'un hayat hikayesi okundu.

Başkan Doğan Akpınar yönetiminde sunumu yapılan şiir akşamlarına konuk edilen Sezai Karakoç’un şiirleri de bu gecede seslendirildi.

Birçok şiiri bulunan, ayrıca denemeleri de bulunan şair Sezai Karakoç sanat edebiyat alanında birçok ödül almış bir sanatçı olarak biliniyor.

Doğan Akpınar “ Karakoç,  ikinci yeni şiirinin uçbeyi,  yeni  mistik şiirin kıyas kabul etmez şairi, tevazu ve beyefendiliğin kalesi olarak bilinir.... Büyük bir düşünür, siyasetçi, şair ve yazar olan Sezai Karakoç resmi kayıtlara göre 22 Ocak 1933'de Diyarbakır'da doğmuştur. Oldukça parlak bir eğitim hayatı geçirmiş, çeşitli dergilerde çalışmış, onlarca kitap yazmış, Türkiye'den ve dünyadan çeşitli sanat ödüllerine layık görülmüştür.  Yarattığı mistik şiir tarzıyla ona "Sezo" diyen Cemal Süreya tarafından "Mehmet Akif ve Necip Fazıl karışımı şair" şeklinde tanımlanmış, benzetildiği Necip Fazıl'la dava kardeşliğine mazhar olmuştur. Monna Rosa şiiri ile efsaneleşen şair yaşayan en büyük Türk şairlerinden biri olarak gösterilmekte, aşıladığı birlik bilinci ile ne kadar büyük bir düşünür olduğunu ortaya koymaktadır. Türk şiirinin efsanelerindendir” dedi.

Bu hafta sonunda Cuma günü ise  Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu anılacak.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46