::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Slow Food Tarsus Sarıulak Zeytini Toplantısı Borsada Gerçekleşti

Mersin Kent Konseyi kurucu Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ile beraberinde Slow Food ekibi ''Slow Food – Slow City” kapsamında hazırlanan Tarsus yol haritası kapsamında Tarsus Ticaret Borsasında Slow Food Tarsus Sarıulak Zeytin Grubunun çalışmalarının anlatıldığı toplantıya katıldı.
Slow Food Tarsus Sarıulak Zeytini Toplantısı Borsada Gerçekleşti
Haber Giriş:
02 Mayıs 2019 Perşembe 10:34

Mersin Kent Konseyi kurucu Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ile beraberinde Slow Food ekibi "Slow Food – Slow City” kapsamında hazırlanan Tarsus yol haritası kapsamında Tarsus Ticaret Borsasında Slow Food Tarsus Sarıulak Zeytin Grubunun çalışmalarının anlatıldığı toplantıya katıldı.

Son yıllarda özellikle çocuklar arasında artış gösteren “fastfood çılgınlığı” konusunda aileleri ve çocukları bilinçlendirmek, sağlıklı beslenmeye, yerel lezzetlere sahip çıkmaya ve doğaya saygı duymaya yönlendirmek amacıyla faaliyetler düzenleyen Slow Food ekibi hızlı, ayaküstü yemek alışkanlıklarına ve klasik fastfood akımına karşı, geleneksel, yerel yeme biçimlerini ve onların ekosistemlerini korumayı teşvik eden Yavaş Gıda hareketini teşvik etmekte ve desteklemektedir.

TarsusTicaret Borsasının da destek verdiği bu hareketlilik kapsamında Slow Food Tarsus Sarıulak Zeytin Grubu tarafından Borsada gerçekleştirilen toplantıda , Slow Food ekibine Borsa Genel Sekreteri tarafından Tarsus Sarıulak Zeytin'inin çeşit özellikleri ve coğrafi işaret serüveni, Deniz Boltaç tarafından zeytinyağı üretim aşamaları ve zeytinyağ kalite değerlendirilmesi, Dr. Ali Cerrahoğlu tarafından zeytinyağı ve sağlık konuları, İl Tarım Müdürlüğünden Şebnem Kurt Tarafından zeytinyağı çeşitlerinin sınıflandırılması konuları anlatılarak Slow Food ekibine bilgilendirmede bulundular.

Borsa üyesi Boltaç Zeytinyağları firması sahibi Sadık Boltaç tarafından zeytinyağı tadım teknikleri ve farklı zeytinyağlarına ait numunelerle tadım tanıtımı gerçekleştirildi

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08