::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Süt Üreticileri Birliği

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,Tarsus Süt Üreticileri birliği başkanlığına getirilen Yılmaz Karabulut'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Süt Üreticileri Birliği
Haber Giriş:
20 Mart 2017 Pazartesi 08:50

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,beraberinde yönetim kurulu Başkan yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Sayman Üye Ali Seçer ile birlikte Tarsus Süt Üreticileri birliği başkanlığına getirilen  Yılmaz Karabulut’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre

 

Süt birliği ve süt toplama merkezi çalışmaları hakkında yönetim olarak, seçimin hemen ardından sıkı bir çalışma başlattıklarını  anlatan Birlik Başkanı Yılmaz Karabulut; Tarsus Ticaret Borsası'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek,  süt toplama merkezimiz daha faal hale getirerek Borsanın süt tahlilleri için sunduğu laboratuar hizmetlerinden de daha iyi yararlanacaklarından bahsetti.

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya'ya laboratuarlarında süt üreticileri için oluşturdukları analiz kısmı için teşekkür eden Karabulut, amaçlarının süt üreticilerine bundan sonra ürettikleri sütten daha fazla para kazanmaları ve yem girdi maliyetlerini en iyi koşullara çekmek olduğunu da vurguladı.

 

 

Başkan Murat Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Birlik olarak çok güzel çalışmalara imza atacağınızı biliyor ve süt üreticilerimiz nezdinde  de sizlere her zaman destek olmaya hazırız. Laboratuarımızda bulunan Gerber  Yağ Tayin cihazı için gerekli tüm sarf malzemeleri aldık. Bu cihaz bölgemizde tek ve en doğru sonucu veren bir makinedir.  Bundan sonrası sizin özverili çalışmalarınıza kaldı. Bu noktada süt üreticisi ve sektörünü direk olarak ilgilendiren konularda yakın temasa ve her zaman ki gibi işbirliğimize devam edeceğiz.Tarsus'un geleceğinde canlı hayvan tarımı var olmaya devam edecektir. Bu ciddi manada istihdam sağlayan, gelir sağlayan bir alan. Hayvansal ürünlerin işlenerek piyasaya sürülmesi, katma değerinin arttırılması lazım, onun için bu tür işletmeler, bu tür birlikler önemli, bunun geliştirilmesi için bizlerde daima destek vermeye devam edeceğiz. Yakın bir zamanda canlı hayvan ithalatınız olmuştu, yeni ithalat içinde kolları sıvadığınızı öğrendik ve mutlu olduk. Birlikten  tüm beklentimiz tertemiz, hijyen kurallarına uygun, soğuk zincir prensibine uygun bir şekilde maksimum sütü zaman içerisinde toplanması ve belki ilerde sütü işleyecek tesisleri de kuracak şekilde büyük düşünmenizdir. Hayvancılık sektörü önem verilen sektörlerin başında geliyor. Bu çerçevede inşallah yeni teşvik politikaları da uygulanacak ve teşvik miktarları da revize edilecektir." dedi.(kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google