::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taksicilerin Yeni Durakları Büyükşehir'den

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte uzun yıllar boyunca çözüme kavuşturulamamış olan taksici esnafının durak meselesine kulak verdi ve kente toplam 90 yeni taksi durağı kazandırarak, bunları taksicilere hediye etti.
Taksicilerin Yeni Durakları Büyükşehir'den
Haber Giriş:
22 Aralık 2017 Cuma 18:16

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte uzun yıllar boyunca çözüme kavuşturulamamış olan taksici esnafının durak meselesine kulak verdi ve kente toplam 90 yeni taksi durağı kazandırarak, bunları taksicilere hediye etti.

Büyükşehir, Mersin’e 90 adet durak kazandırdı

Marka kent hedefi doğrultusunda görev ayrımı yapmaksızın her alanda faaliyet gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi, taksici esnafına, daha modern ve düzenli duraklar kazandırdı. Taksicilerin ikinci yaşam yerleri olan modern taksi duraklarının inşasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışma ile taksici esnafının gönlünü fethetti.

Büyükşehir Belediyesi, şehre kazandırdığı toplam 90 adet modern duraklar ile hem taksici esnafının daha rahat, güvenilir ve düzen içerisinde çalışmalarını amaçlıyor, hem de taksicilerin müşterilerini sıcakta ve yağmurda arabalarında beklemeleri yerine, sıfırdan inşa edilen duraklarda bekleyerek hizmet vermelerini hedefliyor. Uzun yıllar boyunca ihtiyacı karşılayamayan duraklara ek olarak, yeni duraklar inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’de Silifke Caddesi, Çiftçiler Caddesi ve Yenimahalle, Mezitli’de Hal Caddesi ve Yenişehir’de Deniz Mahallesi gibi trafiğin yoğun olduğu noktalara yeni taksi durakları yerleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda Mersin’in merkez ilçelerinde ve Tarsus’ta, taksici esnafının daha rahat çalışabilmesi amacıyla, belirlenen ve eksiklik tespit edilen noktalara duraklar yerleştirildi. Görüntü kirliliğini önlemek, taksici esnafının daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla, Büyükşehir’in kent estetiğine uygun inşa ettiği yeni duraklar ile Mersin merkezde 77 ve Tarsus’ta 13 taksi durağı olmak üzere, toplam 90 adet taksi durağı Mersinlilere hediye edildi. Yıllardır çözüme kavuşmamış olan ve taksici esnafını büyük sıkıntıya uğratan durak mevzusunu çözüme kavuşturmak amacıyla var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, inşa ettiği durakların yarıya yakınını yerleştirdi.

“Biz daha önceleri sahipsiz gibiydik”

Forum Taksi’de altı yıldır taksicilik yaptığını söyleyen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin taksici esnafı için verdiği hizmetten son derece memnun olduklarını dile getiren Mehmet Aktürk, “Biz daha önce sahipsiz gibiydik, kulübemiz yoktu. Mersinlilere daha iyi hizmet veremiyorduk. Yağmurda, soğukta, sıcak havalarda bizi koruyacak herhangi bir yerimiz yoktu. Yeni yapılandırma bizler için çok iyi oldu ve daha da iyi olacağını düşünüyorum. Sahipsiz bir şekilde kenarlarda duran taksici esnaf arkadaşlarımız vardı. Hepsine bir yer verildi. Bu hizmetten dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Artık Başkanımız sayesinde başımızı sokacak güzel bir yerimiz var”

Divan Taksi Durağı’nda hizmet veren ve 15 yıldır taksicilik yapan Yusuf Özçiftçi, “15 yıldır taksicilik yapıyorum ve bu 15 yıl içerisinde hiç kimse bize sahip çıkmamıştı. Sağ olsun Burhanettin Kocamaz Başkanımız bize sahip çıktı ve destek verdi. Kulübemiz olmadığı için kış aylarında müşteriyi arabamızın içerisinde ya da dışarıda bekliyorduk. Burhanettin Başkanımız sayesinde şu an başımızı sokacak güzel bir yerimiz var. Belirli bir yerimiz oldu. Daha öncesinde hiç kimse bizimle bu şekilde ilgilenmemişti. Bizi görmezden geliyorlardı. Burhanettin Başkanımıza bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“Önceden taksicilik sektörü başı buyruk çalışıyordu”

Taksicilik sektöründe 10 yıldır çalıştığını belirten Soner Bostan, “Büyükşehir Belediyemizin başlatmış olduğu bu düzenleme sürecinden gayet memnunuz. Daha önce hiç böyle bir kulübemiz, bekleme alanımız yoktu. Karışık bir düzenle çalışıyorduk. Geç kalınmış bir karardı ve sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz bu konuya el attı. Zaten Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın hizmetlerden çok memnunuz. Bizler de böylece Mersin halkına daha güzel bir hizmet verebilmek için mücadelemize devam ediyoruz. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a tekrardan sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Daha önceden taksicilik sektörü başı buyruk çalışıyordu. Şoför arkadaşlarımızla bizim daha önce bir bekleme alanımız yoktu. Herkes bir köşedeydi, herkes herkesin durağına yakın çalışıyordu. Ama şu an herkes yerini biliyor, duraklar ve bekleme alanlarımız çok güzel oldu. Bu konuda bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Taksici esnafının sorunlarına kulak veren ve bu konuyu çözüme kavuşturmak adına hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten Güven Yalçın, “7 yıldır bu sektördeyim, yani ticari araç kullanıyorum. Biz Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a öncelikle yapmış olduğu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizi taksicilik konusunda daha çok resmileştirdi. Önceden böyle bir çalışma yoktu. Şoför arkadaşlar taksinin içinde dinlenip, kalkıyordu. Bir kulübemiz bile yoktu. Arkadaşlarımız yemeğini dahi taksinin içerisinde yiyordu. Böyle bir çalışma Mersin halkına gerçekten iyi oldu” diye belirtti.

T plaka sahibi taksiciler, yapılan durakları hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyor. Durağı kullanmaları için taksicilerden para talep edenlerin ise Mersin Büyükşehir Belediyesi 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi gerekiyor.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google