::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Talayın hizmetleri unutulmuyor

Tarsus'ta zeytinciliğin gelişmesinde, Kültür eski bakanı M. İstemihan Talay'ın katkısı büyük
Talayın hizmetleri unutulmuyor
Haber Giriş:
20 Kasım 2014 Perşembe 18:27

Tarsus’ta sofraların vazgeçilmez ürünü zeytin ve zeytinyağı bölgemiz toprakları ve iklimine uygun tarımsal bir mahsuldür. 20 yıl kadar öncesine gidildiğinde bölgemizde üretilen zeytin ancak şehrimize  yetecek kadardı. Hatta ege ve marmara bölgesinden takviye ürün getirilip satılıyordu.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren üreticiler,’’ Kültür Bakanlığı döneminde Mersin milletvekili olarak M. İstemihan Talay’ın başarılı çalışmalarından birisi olan zeytinciliği teşvik proğramı kapsamında yapılan ücretsiz zeytin fidanı dağıtımları bölgemizde zeytinciliği geliştirmiş olup, özellikle kırsal kesimdeki çiftçilerimizin gelirini arttırarak, atıl durumdaki topraklarımız da tarıma kazandırılmıştır.

Artık bölgemizde yetiştirilen zeytinler sadece şehrimizde değil, diğer illerimizde de sofralık yeşil ve siyah zeytin, zeytinyağı olarak gönderilerek tüketime arz edilmektedir.

Bu konuda M. İstemihan Talay’ın emekleri ve katkıları çok büyüktür. M. İstemihan Talay, 2015 seçimlerinde Allah’ın izni ve halkımızın desteği ile tekrar milletvekili olduğunda geçmişte yaptığı çalışmaların ve hizmetlerinin artarak devam edeceğine inanıyoruz

Paylaş:  Facebook Twitter Google