::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihçi Şafak, Tarsus Kuvayi Milliye Derneğinde Atatürk'ü Anlattı

Tarihçi Yazar, gazetemiz köşe yazarı Müslüm Şafak Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğini ziyaret ederek bir konferans verdi.
Tarihçi Şafak, Tarsus Kuvayi Milliye Derneğinde Atatürk'ü Anlattı
Haber Giriş:
15 Kasım 2013 Cuma 08:49

Tarihçi Yazar, gazetemiz köşe yazarı Müslüm Şafak  Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğini ziyaret ederek bir konferans verdi.

 Dernek başkanı Mehmet Topal ve  yönetim kurulu üyeleri ile diğer üyelerin katıldığı konferansta konuşan Müslüm Şafak “ Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın sayılı ve eşsiz liderlerinden birisidir. Türklerin böyle bir lider çıkarması bizler için gurur vesilesidir” dedi.

Şafak sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk, devrimi şöyle söyler: Türk ulusunu son yüz yıllarda geri bırakmış olan kurumları yıkarak yerlerine ulusun en yüksek uygarlık gereklerine göre ilerlemesini sağlayacak yeni kurumları koymuş olmaktır. Atatürk’ün devrimlerine şöyle bir bakmak gerekir. Türk toplumunu uluslaştırmak . Çağdaş uygarlık düzeyine kavuşturmak..

Kurtuluş savaşı uluslaşmanın temelini oluşturur. Emperyal güçler, yurttan silah zoruyla  kovuldu. Böylece ülke parçalanmaktan kurtuldu. Büyük Millet meclisi kuruldu.. Egemenlik halka geçti. Atatürk birçok devrimler yaptı. Eşitlik, özgürlük, hürriyet gibi çağdaş hukuk içerisinde olan  ilkeler alındı. Yapılan bu yenilikler hepsi bu dünya için yapılmıştır. Yeniliklerde  bilimin ve aklın hakimiyeti vardır. Tanzimattan beri başlayan batılılaşma Atatürk ile hız bulduğudur. Atatürk hiç duraksamadan çağdaş yenileme yapmıştır..  Bizlerde geri kalmamak içinde Atatürk yolunu şiar edinmeliyiz.”

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ..

Kuvayi Milliyeciler Derneği başkanı Mehmet Topal, konferans sonunda yazar Müslüm Şafak’a bir teşekkür belgesi verdi. Ayrıca geride kalan Cumhuriyet bayramında  verecekleri teşekkür belgesinide bu tophlantıya katılan Ali İhsan Kaya’ya veren başkan Mehmet Topal katılımcı herkese de teşekkür etitğini söyledi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google