::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihi Namrun Kalesi'nde Restorasyon çalışması başladı

Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından projesi hazırlanarak ihale edilen Namrun Kalesi'nin restorasyon çalışmalarına başlandı
Tarihi Namrun Kalesi'nde Restorasyon çalışması başladı
Haber Giriş:
17 Ağustos 2016 Çarşamba 08:55

Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından projesi hazırlanarak ihale edilen Namrun  Kalesi’nin restorasyon çalışmalarına başlandı

Yaklaşık 971  yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğu tahmin edilen tarihi Namrun  Kalesi’nin restorasyon ihalesine kazanan yüklenici firma  restorasyon çalışmalarını 23 mayıs 2017 tarihine kadar  tamamlaması hedefleniyor.

NAMRUN KALESİ

Namrun Kalesi, 1045 yılında yapıldı, Ramazanoğulları zamanında M.S. 15'nci yüzyılda, Ulaş beyliğine bağlandı.Osmanlı Vezir-i Azamı Davut Paşa tarafından, 1488 yılında ele geçirildi.

    Hitit ve Asur dönemlerinde ''illibru'' olarak bilinen kale, Haçlıların, Anadolu Selçuklularının, Kilikya Ermeni Krallığının daha sonra da Karamanoğulları Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetimine girdi. 1854'den sonra başlayan Osmanlı-Mısır savaşları sırasında, bir süre Mısır egemenliğinde kaldı.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google